Çanakkale Gezici Savaş Müzesi Simavda

Çanakkale Gezici Savaş Müzesi Simavda


KÜTAHYA (A.A) - Genel Merkezi Ankarada bulunan Türkiye Cumhuriyeti Gaziler Vakfının 1915 Çanakkale Gezici Savaş Müzesi adlı otobüsü, Simav ilçesinde ziyarete açıldı.
     Vakfın, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bilinçlendirmek, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında ön ayak olan savaş malzemelerini, Çanakkaleyi gezip göremeyen vatandaşlara göstermek ve insanlarda tarih bilincinin pekiştirilmesini sağlamak amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde oluşturulan otobüs, Simav halkından ilgi gördü.
     Manisanın Gördes ilçesinden Simava getirilerek Dört Eylül Otoparkında konuşlandırılan müzeyi gezen vatandaşlar, kurulan stantta alışveriş yapma imkanı da buldu.
     Gezici müze yetkilisi Erol Buran, AA muhabirine, Çanakkale Savaşlarındaki çarpışmalardan kalan mermi ve silahların yanı sıra resimler bulunan otobüse Simavda gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.
     Otobüsü, yola çıktığı 18 Mart 2012den bu yana 29 il ve 289 ilçe merkezinde yaklaşık 11 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten Buran, Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesi olan gezici müze hizmetini, ücretsiz olarak sunuyoruz dedi.
     Buran, müzenin 3 Mart akşamına kadar Simavda kalacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çanakkale Gezici Savaş Müzesi Simavda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER