Bizim bayramımız onun eziyet günü olmasın

Bizim bayramımız onun eziyet günü olmasın kampanyası -Marmariste hayvanları koruma dernekleri, Kurban Bayramında kurbanlıkların dini kurallara uygun olarak eziyet edilmeden kesilmesi gerektiğine dikkat çekmek için, Bizim bayramım


MUĞLA (A.A) - Marmariste hayvanları koruma dernekleri, Kurban Bayramında kurbanlıkların dini kurallara uygun olarak, eziyet edilmeden kesilmesi gerektiğine dikkat çekmek için, Bizim bayramımız onun eziyet günü olmasın kampanyası başlattı.
     İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği ve Marmaris Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri, Marmaris Müftüsü Hasan Ersözü ziyaret ederek, başlattıkları kampanya hakkında bilgi verdi.
     Ziyarette özellikle son yıllarda Marmariste hayvanlara yönelik çok sayıda işkence olayının yaşandığını belirten İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, bu gibi hadiselerin önüne geçmek için hayvan koruma dernekleri olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Kurban bayramlarında genellikle köylerde kurbanlıklara yönelik kötü muameleler yapıldığına dair bilgiler aldıklarını ifade eden Biter, bu konuda vatandaşların duyarlı olmasını sağlamak amacıyla Bizim bayramımız onun eziyet günü olmasın kampanyasını düzenlediklerini dile getirdi.
     Hayvan sevgisinin küçük yaşta aşılanması gerektiğini anlatan Biter, müftülük tarafından düzenlenen Kuran kurslarında, çocuklara hayvanların korunmasıyla ilgili bilgiler verilmesi ve tiyatro gösterilerinin sunulması önerisinde bulundu.
     Biter, hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirici afişleri camilere asılmak üzere Ersöze teslim etti.
     Müftü Ersöz de kurbanlıklara yapılan eziyetin bayramın sevabını azalttığını dile getirdi. Kampanyaya ellerinden gelen desteği vereceklerini anlatan Ersöz, İslam dininin canlılara eziyet edilmesini yasakladığını ifade etti.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bizim bayramımız onun eziyet günü olmasın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER