Bize de Yer Açar Mısınız projesi

Bize de Yer Açar Mısınız projesi


TRABZON (A.A) - Trabzonda Bize de Yer Açar Mısınız projesi sona erdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliğinde 11 ay boyunca sürdürülen Bize de Yer Açar Mısınız projesinin kapanış töreni, Trabzonda bir otelde gerçekleştirildi.
     Törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selim Çelenk, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, veliler ve öğrenciler katıldı.
     Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, ahşap boyamadan, markette alışverişe kadar hayatın pek çok alanında özürlü çocuklara sosyal aktiviteleri kazandırmak amacıyla bu projelerin sürdürüldüğünü belirterek, Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısıyla sosyal hukuk devleti olmanın gereği olan toplumdaki tüm kesimlerin kamu hizmetlerinden eşit olarak yararlanabilmesi için hizmet sunulmaktadır. Toplumda asıl özürlüler, engelleri aşamayanlardır. Bizler toplumun tüm kesimleri ile birbirimizi severek, birbirimize hoşgörü ile yaklaşarak hareket edersek, önümüzde aşamayacağımız engel kalmaz diye konuştu.
     Devletin, tüm çocukların eğitim hakkından istifade edebilmesi için 2013 bütçesinden en büyük payı eğitime ayırdığına dikkati çeken Vali Kızılcık, şunları söyledi:
     Çocuklarımızın kendilerini hayata en iyi şekilde hazırlayabilmeleri için hem okullarımızda hem de bugün burada gördüğümüz sosyal destek projeleri ile kendi özgüvenlerini sürdürmelerini hedeflemekteyiz. Bin 300e yakın ailemiz bu proje ile bilgilendirilmiş, 75 yavrumuz sosyalleşebilmek, hayatta topluma daha iyi entegre olabilmek için boyamadan, el işlerinden, sportif ve sosyal aktivitelere kadar bir dizi aktiviteye katılıp kendilerini geliştirebiliyorlar. Böylece toplumda görünüp hak ettikleri yeri alabilmektedirler.
     Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan ise belediye olarak engelliler için Asıl Engelliler Engelleri Aşamayanlardır sloganından hareketle ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydederek, Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda yalnız başına yürümeleri için çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak yine çeşitli kurslar açıyoruz. Konuşma dili, KPSS hazırlık kursları gibi kurslar düzenliyoruz. Valiliğimizle birlikte engelli ve yaşlılarımıza yönelik bakım hizmetleri veriyoruz. Hayırsever işadamlarımızla engellilerimize sandalye, akülü araba ve yürüteç dağıtıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bize de Yer Açar Mısınız projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER