Bir yaz gecesi rüyası sanatseverlerle buluşacak

Bir yaz gecesi rüyası sanatseverlerle buluşacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi, William Shakespearein ünlü eseri Bir yaz gecesi rüyası balesini sanatseverlerle buluşturacak.
     Haşim İşcan Kültür Merkezinde 1 Kasım Perşembe ve 3 Kasım Cumartesi günü sahnelenecek eserin ana temasını aşk ve evlilik oluşturuyor. Eserde karışık ilişkiler üzerinden bu iki kavramın komikliğine vurgu yapılıyor.
     Olayların Yunanistanın erken dönemlerinde bir düğün çevresinde geçtiği eser, danslarıyla izleyiciyi görsel bir şölene davet ediyor. Eserin müzikleri F. Mehdelshona, proje ve koreografisi Mehmet Balkana, librettosu ise Şefik Kahramankaptana ait.
     Antalya Devlet Opera ve Balesi dansçılarının performansıyla sahnelenen baleyi Lale Balkan sahneye koyuyor. Orkestrayı şef Nicolae Dohotarunun yönettiği eserde koro şefliğini Caner Ruhselman koro şef yardımcılığını ise Mahir Seyrek yapıyor.
     Eserde müzik düzenlemeleri Andrzej Barloga, dekor Tayfun Çebiye, kostüm Sevda Aksaoğluna, ışık ise Mustafa Eskiye ait. Sahnelendiği her yerde büyük beğeni ile izlenen eserde dansçıların yanı sıra koro sanatçıları ve solist sanatçılar da sahne alıyor.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bir yaz gecesi rüyası sanatseverlerle buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER