Bilgi Toplumu ve Kütüphaneler Konferansı

Bilgi Toplumu ve Kütüphaneler Konferansı -Prof. Dr. Yılmaz: Yeni bilgi teknolojilerini kullanamayanlar bir süre sonra toplumsal hayatın dışında kalabilir


RİZE (A.A) - Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Yeni bilgi teknolojilerini kullanamayanlar bir süre sonra toplumsal hayatın dışında kalabilir dedi.
     Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesince Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde düzenlenen Bilgi Toplumu ve Kütüphaneler konulu konferansa, Rize Valisi Nurullah Çakır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza Köroğlu ve öğrenciler katıldı.
     Prof. Dr. Bülent Yılmaz burada yaptığı konuşmasında, bilginin, toplumunun ve insanlığın yeni bir aşaması olduğunu belirtti.
     Bilginin çok büyük hızla arttığını ve doğru bilgiye erişmenin günümüzde daha zor hale geldiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
     İnternetin doğru kullanılması ve kütüphanelere sıklıkla gidilmesini gerekir. Yeni bilgi teknolojilerini kullanamayanların bir süre sonra toplumsal hayatın dışında kalabilir. Kütüphaneler, kullanıcılarını bilgi toplumuna hazırlayan kurumlardır. Kütüphane kullanan toplumların daha geliştiğini görmekteyiz. Okuma alışkanlığı çok önemli. Ayda en az iki kitap okumamız gerekir.
     Vali Çakır ise 49. Kütüphane Haftasının Rizede sempozyum havasında geçtiğini belirterek, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Program sonunda Vali Çakır, Yılmaza plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Bilgi Toplumu ve Kütüphaneler Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER