Beydillide Çiçekler Açıyor projesiyle göçle gelen

Beydillide Çiçekler Açıyor projesiyle göçle gelen çocuklara destek -Proje çerçevesinde göçle gelen, sosyo-ekonomik düzeyi düşük, sokakta çalışma riski bulunan çocuklara çeşitli dallarda kurslar veriliyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte yürütülen Beydillide Çiçekler Açıyor projesi kapsamında göçle gelen, şehre adaptasyon sorunu yaşayan, sosyo-ekonomik düzeyi düşük, eğitimde dezavantajlı koşullarda olan ve sokakta çalışma riski bulunan çocuklara çeşitli dallarda kurs veriliyor.
     Çocuk ve Gençlik Merkezinde branş öğretmenlerinin verdiği üniversiteye hazırlık, SBS, Uzakdoğu sporları, müzik, bilgisayar, resim ve el sanatları, halk oyunları ritm çalışması ve okul öncesi eğitim kurslarından yaklaşık 600 çocuk faydalanıyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Emin Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde, göçle gelen, ekonomik düzeyi düşük ve eğitimde dezavantajlı bölgelerde oturan çocukları hayata hazırlayarak, eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını belirtti.
     Projeyi, çocuklara ve uygulanacak bölgeye hitap edecek şekilde hazırladıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Bizim projemiz 7-18 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlandı. Biz proje kapsamında çocukların sokaklarda kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Biz bir okul değiliz. Daha serbest bir yapımız var. Çocukların dünyasına hitap eden bir yapımız var. Bir insanı buraya kazandırdığımız zaman onun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sosyal projeleri uygulamalarda girdiğimiz bütün konularda yüzde 100 herkes, o kursa devam edenler, proje kapsamında olanlar, hepsinin aynı şekilde ortaya çıkması mümkün değil. Kimi, ne kadar kazanabilirseniz onlar önemli. Bir kişi çok önemlidir. Dolayısıyla biz projelerimize böyle bakıyor ve uyguluyoruz.
     Çocukların gençlik merkezinde verilen kurslarda eğlendiğini aktaran Korkmaz, bu çocukların 10 yıl sonra, toplum içerisinde özel yeteneğini geliştirmiş, kamu kurumlarından kendilerine sunulan hizmetlerin kazandırdığı özel donanımlarla topluma katılacaklarını ifade etti.
    
     -Kurumsal hizmet amacına ulaşıyor-
    
     Kurum olarak koruyucu ve önleyici hizmeti esas alarak hareket ettiklerini dile getiren Korkmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Biz bu hizmeti sunmadığımız zaman bu çocuklar nerede olacaktı, şu anda burada gördüğünüz çocuklar, sokakta olacaktı. Kaç tanesini kaybedeceğimizi hesap edebilir miyiz- Buraya gelen çocuklar şu anda madde kullanmıyorsa, herhangi bir suç şebekesinin eline düşmemişse bu bizin çıktılarımızdır. Kurumsal hizmet amacına ulaşıyor demektir. Bu tip hizmetlerin sayılarını Gaziantepte artırmak istiyoruz
     SODES kapsamında hazırlanan 310 bin 275 liralık 12 aylık projenin, kasım ayı içerisinde sona ereceği bildiren Korkmaz, bu projenin devam etmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı.
     Proje Koordinatörü ve Gençlik Merkezi Müdürü Murat Yıldırım da ailelerin kurslara oldukça olumlu baktığını vurguladı.
     Bölgede oturan ailelerin yoğun bir şekilde okul öncesi eğitim istediklerini aktaran Yıldırım, Çünkü biz ücretsiz olarak bu eğitim veriyoruz. Ayrıca burada çocukların okul, kırtasiye ve giyim gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Beydillide Çiçekler Açıyor projesiyle göçle gelen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER