Bende Emekli Olmalıyım projesine start verildi

Bende Emekli Olmalıyım projesine start verildi -SGK İl Müdürü Canbasoğlu: Kırsalda süreksiz olarak, kendi tarlasında bahçesinde, ineğinin sütünü sağarak zaman zaman çalışan kadına emeklilik hakkı tanındı -20 günlük pri


SAKARYA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Kırsalda süreksiz olarak, kendi tarlasında bahçesinde, ineğinin sütünü sağarak zaman zaman çalışan kadına, emeklilik hakkı tanındığını söyledi.
     Erenler Belediyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ortaklaşa düzenlenen Bende Emekli Olmalıyım projesine Bekirpaşadan start verildi.
     Bekirpaşa Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen seminerde konuşan Canbasoğlu, sigortalılıkta başlangıcın önemli olduğuna dikkati çekti. Sigorta yapılarak gençlerin, geleceğinin güvence altına alınabilineceğini vurgulayan Canbasoğlu, Kırsalda süreksiz olarak, kendi tarlasında bahçesinde, ineğinin sütünü sağarak zaman zaman çalışan kadına emeklilik hakkı tanındı. 20 günlük primini kendi ödediği takdirde SGK da 11 günlük pirim desteği ile vererek sizlerin emeklilik hakkı kazanmanıza yardımcı oluyor. Bu altın fırsatı mutlaka değerlendirmelisiniz dedi.
     Canbasoğlu, form doldurarak kendilerine müracaat edilmesini beklediklerini belirterek, Sigortalılıkta başlangıç önemlidir, kızlarımızın gelinlerimizin gençlerimizin geleceğini bu yolla güvence altına alabilirsiniz. Ev işi yapanlar, makarna mantı yapıp satanlar, sizde 15 gün prim yatırarak 30 gün üzerinden emekli olabilirsiniz diye konuştu.
     Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de Türkiyenin sağlık konusunda zorluklar çektiğine işaret ederek, Sakaryada Araştırma Hastanesinin gelmesinden sonra kalitenin arttığını ifade etti.
     Şuanda sağlık noktasında iyi olduklarını ve daha iyi olacaklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:
     Doktorlarımız Doçent ve Profesör niteliğinde geldi. Hastayı bizzat arayarak randevulara neden gelinmediğine kadar soruyorlar. Sigorta kapsamına girilecek her türlü etkenden faydalanmak gerekiyor. Bende Emekli olmalıyım sloganı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile ortaklaşa bugün burada başlattığımız bu projenin Erenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Bende Emekli Olmalıyım projesine start verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER