Bebeğimiz de bizim gibi engelli olmasın

Bebeğimiz de bizim gibi engelli olmasın -Eskişehirde yaşayan görme engelli çift, 1 yaşındaki bebeklerinin kendileri gibi engelli olmaması için görme sorununu giderme mücadelesi veriyor -Anne Seda Uygur: Ben küçükken ne yaşadıysa


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - Eskişehirde, yaklaşık iki yıl önce evlenen görme engelli Uygur çiftinin 1 yaşındaki bebeğinde de görme sorunu olduğu belirlendi. Çift, bebeklerinin, kendileri gibi engelli olmaması için mücadele ediyor.
     Seda Uygur, AA muhabirine, görme engelinin yüzde 70 olduğunu, yüzde 95 görme engelli eşi Aykut Uygur ile 2006 yılında Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Rehabilitasyon Merkezinde tanıştıklarını söyledi.
     Eşiyle 2010da evlendiklerini ve geçen yıl dünyaya gelen bebeklerine Azra adını verdiklerini belirten Uygur, şöyle konuştu:
     Doğumdan sonra kızımı doktora götürdük ve gözlerinde doğuştan gelen bir rahatsızlık olduğunu öğrendik. Gözlerimdeki rahatsızlık da bebekken fark edilmiş ama yanlış teşhis ve yanlış ameliyat uygulanmış. Bu yüzden sadece yüzde 30 oranında görebiliyorum. Artık benim için yapabilecek hiçbir şey yok. Ben küçükken ne yaşadıysam genetik olarak kızımda da aynısı oluyor. Başıma gelenleri kızımın yaşamasını istemiyoruz. Doktorun, Kızınız da sizin gibi olmasın demesi üzerine ilk ameliyatını hemen yaptırdık. Ameliyat başarılı geçti. Sonrasında doktor lens verdi ama lens kızımda alerjiye yol açtığından gözlük kullanmaya başladı. Daha iyi görebilmesi için 2,5 yaşında yeniden ameliyat olacak ve gözlerine mercek takılacak.
     Uygur, kızının ikinci ameliyatı ve eşinin işe yerleştirilmesi için destek beklediklerini anlattı.
    
     -Tek isteğim, sigortalı bir işe yerleştirilmek-
    
     Aykut Uygur da eşini sevdiğini ve mutlu bir evlilikleri olduğunu ifade ederek, kızının gözlerinden rahatsız olduğunu öğrendiklerinde büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.
     Doktorun, zamanında ameliyat edilmezse kızının gözlerinde titreme başlayacağını söylediğini dile getiren Uygur, şunları kaydetti:
     Kızımızın bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemedik. Maddi imkansızlıklara rağmen hemen ameliyat ettirdik. Ameliyat masrafı 9 bin lira tuttu. Bunun 5 bin lirasını yakınlarımız vasıtasıyla topladık, 4 bin lirasını da taksitler halinde ödüyoruz. Eşimle ben işsiziz. Devletten 3 ayda bir aldığımız engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz ama bize yetmiyor. İkinci ameliyat için 5 bin lira civarında para gerektiği söylendi. Masörlük sertifikam var. Aşçılık kursuna da katıldım. Bu alanlarda çalışabilirim. Kızım 2,5 yaşına gelene kadar ameliyat parasını biriktirmem gerekiyor. Tek isteğim, sigortalı bir işe yerleştirilmek.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bebeğimiz de bizim gibi engelli olmasın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER