Bayramiç Elması Markalaşma Çalışması

Bayramiç Elması Markalaşma Çalışması


ÇANAKKALE (A.A) - Bayramiç Ziraat Odası ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesinin birlikte yürüttüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen Bayramiç Elmasının Coğrafi İşaret Tescili ve Pazarlama Başarısı adlı projenin, eğitim çalışmasının sonuncusu Bayramiç Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.
     Son eğitim çalışmasında yapılan çalışmalar ile ilgili veren Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Çanakkalenin bir tarım ili olduğunu söyledi.
     Bu projenin hayata geçirilme çalışmalarının yaklaşık 5 yıl önce başladığını hatırlatan Kaynaş, şunları kaydetti:
     Ürününüzün mutlaka bir adı, patenti olmalı. Devir artık reklam, marka devri. Eğer markalaşamamışsanız ürününüz ne kadar iyide olursa olsun Pazar sıkıntısı yaşarsınız. Bizler Bayramiç Elmasının tescili yaptırmakla Kazdağlarının tescilini gerçekleştireceğiz. Çanakkale Türkiyenin tarım başkenti olmaya aday. Bayramiç ilk olarak Bayramiç Beyazının tesciline sahip oldu. Şimdi ise Bayramiç Elmasını tescilletecek. Çanakkale Domatesi, Lapseki Şeftalisi, Yenice biberi, Geyikli zeytin ve zeytinyağı için tescil çalışması hazırlıklarını sürdürüyor.
     Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan ise Böyle bir çalışmadan dolayı sizleri ağırlıyor olmaktan onur duyuyorum. Üretmek yeterli değil. Ürettiğinizi satabilmek için Pazar gerekli. Pazar payını almak için ise patente ihtiyacınız var. Çiftçi olmak en zor iş. Çiftçi adına yapılan bu çalışmaya emeği geçen herkesi kutluyorum diye konuştu.
     Seminer sonunda çalışmada emeği geçenlere plaket verildi.
     Seminere Çanakkale Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Çanakkale İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, ÇOMÜ Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır, çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri ve eğitim programına katılan üreticiler katıldı.
    
     Muhabir: Sabahattin Sallama / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bayramiç Elması Markalaşma Çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER