Balkan Savaşları ve Edirne konulu fotoğraf

Balkan Savaşları ve Edirne konulu fotoğraf sergisi açıldı -Sergide, Balkan Savaşları döneminde ünlü dergi muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflar yer alıyor


EDİRNE (A.A) - Balkan Savaşlarında dönemin ünlü dergilerinin foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflar, Balkan Savaşları ve Edirne konulu fotoğraf sergisinde Edirnelilerle buluştu.
     Balkan Savaşlarının 100. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Edirne Valiliğince Devecihan Kültür Merkezinde Balkan Savaşları ve Edirne konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.
     Sergiyi, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu açtı.
     Sergi 10 gün gezilebilecek.
    
     -Yöndem, fotoğrafları derledi-
    
     Sergide yer alan fotoğrafları derleyen yapımcı Faruk Yöndem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 fotoğrafın yer aldığı sergide, 1900lü yıllarda aktif çalışmış dergilerin fotoğraflarından yararlandıklarını söyledi.
     Sergide, Balkan Savaşının arka planıyla ilgili belirleyici fotoğrafların yer aldığını ifade eden Yöndem, Lıllustratıon, Le Petit Journal ve Resimli Kitap gibi dergilerin fotoğraflarından yararlandık. Onların dışında bir fotoğrafı internet kaynaklarından bulduk. Sergide, savaş öncesi, cepheye gidiş ve savaş fotoğrafları yer alıyor. Fotoğraflar Edirne merkezlidir. Göç biraz geri planda bırakılmıştır ama Balkan Savaşlarının arka planıyla ilgili belirleyici bazı fotoğraflar var diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Balkan Savaşları ve Edirne konulu fotoğraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER