AVM personeline hafta sonu izin verilmeli

AVM personeline hafta sonu izin verilmeli -TPF Başkanı Aygün: Cumartesi pazar yoğunluklu çalıştığımız için personelimize hafta içi bir gün izin veriyoruz. Bu nedenle hafta sonu tatil yapamayan çalışandan verim alamıyoruz


ERZURUM (A.A) - Zehra Melek Çat - Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Selamet Aygün, alışveriş merkezlerinde çalışan personele hafta sonu izni verilmesi gerektiğini belirterek, Cumartesi pazar yoğunluklu çalıştığımız için personelimize hafta içi bir gün izin veriyoruz. Bu nedenle hafta sonu tatil yapamayan çalışandan verim alamıyoruz dedi.
     Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Perakende Yasası için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile görüşüldüğünü, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
     Federasyon olarak yasanın bir an önce çıkmasını istediklerini ifade eden Aygün, Birileri ya da bu yasanın çıkmasını istemeyenler, ilk önce olmazları gündeme getirip, görüşlerini belirtiyorlar. AVMlerin şehir dışına çıkmasını gündeme getiriyorlar ki bu mümkün değil. Şu an mevcut şehir merkezlerinde oluşan AVMlerin şehir dışına çıkması imkansız dedi.
     Yasanın çıkmasını istemeyenlerin AVMlerin pazar günü tatil olmasının tüketici açısından sorun yaratacağını savunduklarını belirten Aygün, bu düşünceye destek veren markaların kendi ülkelerinde cumartesi öğleden sonra ve pazar günleri tatil olduğunu, Türkiyedeki büyümelerini tamamlamak amacıyla bu yasaya karşı çıktıklarını söyledi.
     Kaliteli istihdam için çalışanlara hafta sonu izin vermek istediklerini vurgulayan Aygün, şöyle devam etti:
     Cumartesi pazar yoğunluklu çalıştığımız için personelimize hafta içi bir gün izin veriyoruz. Bu nedenle hafta sonu tatil yapamayan çalışandan verim alamıyoruz. Düşünün ki bir hanım kızımız cumartesi pazar çalışıyor, eşi evde haftalık izin kullanıyor. O elemanımızdan verim almamız mümkün değil. En kısa zamanda hafta sonu tatil olan bir iş bulduğunda maaş olarak bizden daha az olsa bile bizi terk ediyor. Dolayısıyla kaliteli eleman istihdamı noktasında pazar günün tatil olması, hem bizler açısından hem de tüketicilerimiz açısından faydalı olacaktır. En önemlisi de mahalle aralarında, sokaklarda var olan bakkal, büfe, kuru yemişçi gibi küçük esnafımızın da faydasına olacaktır.
     Aygün, sektörün Perakende Yasasından beklentilerinin farklı olduğunu belirterek, bunlardan birinin bölgelerdeki perakende noktalarının ihtiyaca göre açılması, diğerinin de AVMlerin yakınlıklarının düzenlenmesi olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber AVM personeline hafta sonu izin verilmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER