Atatürkün Türk Siyasal Hayatındaki Yeri Konferansı

Atatürkün Türk Siyasal Hayatındaki Yeri Konferansı -İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Buran, konferans verdi


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Buran, Atatürkün Türk Siyasal Hayatındaki Rolü konulu bir konferans verdi.
     Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonundaki, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelikin de katıldığı konferansta konuşan Buran, Ulu Önder Atatürkün Türkiye Cumhuriyetini kuruluş aşamasında yaptığı çalışmaları anlattı.
     1. Dünya Savaşının ardından Atatürkün dağılmış bir orduyu ve çaresize yakın bir toplumu toparlayıp ordu kurulmasını sağladığını dile getiren Buran, İstiklal mücadelesinin başarıyla sonuçlandığını ve bu başarının milletle birlikte hareket edilerek yakalandığını söyledi.
     Atatürkün Kurtuluş Savaşından sonra yeni devletin kurgulanmasında, Türkiye Cumhuriyetinin bir siyasal sistem, devlet olarak meydana gelmesinde önemli bir rol aldığını ifade eden Buran, Türkiye Cumhuriyetinin Osmanlından sonra kurulan 30 civarında devletten biri olduğunu hatırlattı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Atatürkün Türk Siyasal Hayatındaki Yeri Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER