Ankara Teknokafe açıldı

Ankara Teknokafe açıldı -Ankara Valisi Yüksel: Türkiye Cumhuriyetinde Anadolu toprakları üzerinde ilk bilişim vadisini Ankarada gerçekleştireceğiz


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiyede bilişimi konuşacak ve bilişim vadisi meselesini tartışacak yegane şehrin Ankara olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyetinde Anadolu toprakları üzerinde ilk bilişim vadisini Ankarada gerçekleştireceğiz dedi.
     Yüksel, Ankara Kalkınma Ajansı ve Genç Bilişimciler Derneği tarafından Ankarada kurulan ve Ankara Teknokafenin açılışını yaptı.
     Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, Ankaranın gelişim yapılanması içerisinde üç başlığa özellikle önem verdiklerini ifade ederek, bu başlıkların tarım, turizm ve bilişim olduğunu dile getirdi.
     Gelecek hafta ABDye yapacakları ziyaret kapsamında silikon vadisinde de incelemelerde bulunacaklarını kaydeden Yüksel, Türkiyede bilişimi konuşacak ve bilişim vadisi meselesini tartışacak yegane şehir Ankaradır. Neden öyle, çünkü Türkiyede bulunan 32 teknoparkın 6sı Ankaradadır. Bugün ifade ederim ki Türkiye Cumhuriyetinde Anadolu toprakları üzerinde ilk bilişim vadisini Ankarada gerçekleştireceğiz. Elimizdeki bütün teknik raporlar ve bilimsel veriler bu işin Ankarada yapılacağını gösteriyor dedi.
     Yüksel, yüzyıla damgasını vuran başlıklardan bir tanesinin bilişim olduğunu dile getirerek, açılışını yaptıkları teknokafenin Ankarada yaygınlaştırılmasını ve örnek teşkil etmesini istedi.
     Genç Bilişimciler Derneği Başkanı Kaan Aksay da teknokafenin Türkiyede bir ilk olduğunu ve farklı kişilerin ve çalışmaların burada bir araya gelme imkanı bulacağını anlattı.
     Açılışa, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı da katıldı. Törene katılanlar daha sonra teknokafeyi gezdi.
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Ankara Teknokafe açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER