Anasınıfsız Okul Kalmasın projesi

Anasınıfsız Okul Kalmasın projesi -TOGEMin projesi kapsamında hayırseverler tarafından Konyanın Ereğli ilçesinde yaptırılan iki ana okulu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın eşi Songül Çağlayanın da katıldığı törenle açıldı


KONYA (A.A) - Toplumsal Gelişim Merkezinin (TOGEM) Anasınıfsız Okul Kalmasın projesi kapsamında hayırseverler tarafından Konyanın Ereğli ilçesinde yaptırılan 2 ana okulu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın eşi Songül Çağlayanın da katıldığı törenle açıldı.
     Songül Çağlayan, 60. Yıl Feridun Atalay ve Halime Demirel İlköğretim Okullarının ana sınıfı ek binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, kendilerini hayırlı bir projede buluşturan TOGEMe teşekkür etti.
     TOGEMin 7 yıldır faaliyette olmasına rağmen her geçen gün büyüyen bir gönüllüler hareketi olduğunu ifade eden Çağlayan, eğitim alanındaki faaliyetlerin büyük önem taşıdığını söyledi.
     Çocukların kalplerinin tertemiz birer cevher olduğunu belirterek, bu cevherin herkes tarafından işlenebileceğini vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti:
     Yüce dinimiz bizi okumaya, öğrenmeye sevk ediyor. Cehaletle savaşmış bir dinin mensupları olduğumuza ne kadar şükretsek azdır. Bu sebeple eğitim en fazla önem verdiğim ve hassasiyet gösterdiğim alan. Elimden geldiğince bu organizasyonlara katılmaya çalışıyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamalıyız. Bu noktada hayırseverlerin katkıları çok önemli. Hayırseverlerimizden aldığımız güçle yarının Türkiyesini hazırlıyoruz. TOGEM bu konuda önemli aracılıklar yapıyor. Bugün burada iki ana okulumuzu açacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizleri bir araya getiren TOGEMin kurucusu Emine Erdoğan Hanımefendi ve TOGEM Başkanı Saadet Gülbarana teşekkür ediyorum.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise hayırseverlik olgusunun Türk milletinin kültüründe var olduğunu aktardı.
     Günümüzde hayırseverlere çok ihtiyaç olduğu gibi, bu faaliyetleri yürütecek kuruluşlara da gereksinim duyulduğunu anlatan Doğan, Günümüzde bu kurumlar bir hayli çoğaldı. Konya da hayırseverlerle eğitimde önemli mesafeler kaydetti. Konya, yabancı ziyaretçilerin geldiği bir şehir ve buraya gelenler bizi de ziyaret ediyor. Valilik binasında yer alan hayırseverlerin fotoğraflarını gördüklerinde, neden koyduğumuzu soruyorlar. Durumu anlattığımızda şaşırıyorlar ve hayretle karşılıyorlar. Biz de bizim insanımız zengindir, fakirdir ama hayırseverdir diyoruz. Bugün de hayırseverlerimizin yaptırdığı okulları hizmete açıyoruz. Kendilerini tebrik ediyorum diye konuştu.
     Daha sonra ana okulları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın eşi Songül Çağlayan ile TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ve hayırseverler tarafından açıldı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Anasınıfsız Okul Kalmasın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER