Anadolu Basını Özendirme Yarışması

Anadolu Basını Özendirme Yarışması -Yarışmaya başvurular 15 Eylülde başlayacak


TEKİRDAĞ (A.A) - Edirne Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Fikret Dişlioğlu, Anadolu Basını Özendirme Yarışmasına başvuruların 15 Eylülde başlayacağını bildirdi.
     Dişlioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) düzenlenen yarışmanın, Anadolu basınına katkıda bulunmak ve yerel basında kalitenin yükseltilmesi amacıyla yapıldığını kaydetti.
     Yarışmanın, yerel haber, makale-yorum (politika, ekonomi, kültür, turizm, spor), mizanpaj, araştırma, röportaj, fotoğraf ve Türkçenin doğru kullanımı dallarında yapılacağını aktaran Dişlioğlu, şunları kaydetti:
     Yurt dışında en az günlük veya haftalık Türkçe yayın yapan yazılı basında görevli gazeteciler de Türkiyenin tanıtımı ile Türkçenin doğru kullanımı dallarında Türk büyükelçilikleri, konsoloslukları ve basın müşavirlikleri aracılığıyla yarışmaya başvurabilir. Türkiyedeki basın mensupları ise yarışmaya katılacakları dalın belirtildiği başvuru yazısıyla, içinde imzalarıyla yayımlanan 2012 yılına ait eserlerin yer aldığı gazeteleri, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne taahhütlü olarak ulaştırmaları veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.
     Dişlioğlu, başvuruların 31 Ocak 2013te sona ereceğini belirterek, sonuçların şubat ayında BYEGMin internet sayfasında açıklanacağını kaydetti.
     Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye www.byegm.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Anadolu Basını Özendirme Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER