Anadolu Ağabeyleri Panelleri

Anadolu Ağabeyleri Panelleri -Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarhan: -Bediüzzaman, her zaman din bilimleri ile fen bilimlerinin bir arada okutulmasının üzerinde durdu


BURSA (A.A) - Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Bediüzzaman, her zaman din bilimleriyle fen bilimlerinin bir arada okutulmasının üzerinde durdu dedi.
     Risale Akademi, Bursa Bediüzzamanı Anma ve Anlama Platformu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKKM) Anadolu Ağabeyleri Panelleri - Mehmet Fırıncı Hayatı, Fikirleri ve Görüşleri Paneli düzenlendi. Panelde, Bediüzzaman ve talebelerinden Mehmet Fırıncı olarak bilinen Mehmet Nuri Güleçin hayatı ele alındı. Nuri Güleç de panelde hazır bulundu.
     Prof. Dr. Tarhan, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Nuri Güleçin hayatının herkese örnek olması gerektiğini ifade ederek, programı düzenleyenlere teşekkür etti.
     Panel sayesinde birçok unutulmuş değerin tekrar hatırlandığını anlatan Tarhan, Bediüzzaman, her zaman din bilimleriyle fen bilimlerinin bir arada okutulmasının üzerinde durdu. Bu hareket, bu ikisinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Türkiyede bu unsurların olmasıyla radikalleşme önlendi. İslamın barış ve aydınlık yönü ortaya çıktı diye konuştu.
     Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de Bediüzzaman Said Nursinin fikrinin dünyaya yayıldığını ifade etti. Özdemir, Mehmet Fırıncı ağabeyimiz 70 yaşında bile diyar diyar gezdi. Herkes onu Fırıncı Ağabey diye anlatır. Eğer İngilizceye ağabey kelimesi girerse, bu ağabeylerimiz sayesinde girecek. Bugün İslamın ve Kuranın mesajının yayılmasında Fırıncı ve diğer ağabeylerin gayretleri, ihlasları ve samimiyetlerine borçluyuz dedi.
     Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç da Mehmet Fırıncı ile yaşadığı hatıraları anlattı. Arınç, Fırıncı ağabeyimiz güler yüzlü, alçak gönüllü bir insandır. Üstat, unutmak ehemmiyet vermemektir der. Bu yüzden Fırıncı ağabeyimiz buna dikkat eder. Mehmet Fırıncı ağabey, güzel İstanbul Türkçesi konuşan birisi, hoş sohbet bir insan. Allah ondan ve yaptıklarından razı olsun ifadelerini kulandı.
     Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek de Anadolu ağabeylerini anmanın kendileri için vicdan borcu olduğunu dile getirerek, Bu şahsiyetleri unutamayız. Onlara teşekkür borçluyuz. Üstadı hayattayken tanıyan ve ona hizmet eden ağabeylere son şahitler deniliyor. Bu son şahitlerin daha da fazla anılmasını istiyoruz dedi.
     Panelde, araştırmacı-yazar İhsan Atasoy ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de birer konuşma yaptı.
     Konuşmaların ardından panelistlere plaket verildi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Anadolu Ağabeyleri Panelleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER