Amasyanın Sorunları ve Ulaşım Master Planı

Amasyanın Sorunları ve Ulaşım Master Planı konulu panel düzenlendi-


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin işbirliğinde, Amasyanın Sorunları ve Ulaşım Master Planı konulu panel düzenlendi-.
     Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen panelde konuşma yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2006 yılında kurulan üniversitenin hızla büyüdüğünü ifade etti.
     Üniversitenin en önemli fakültelerinden bir tanesinin Mimarlık Fakültesi olduğunu söyleyen Orbay, Çünkü Amasya tarihi ve kültürel özellikleri olan bir şehir. Hem ülkemizde hem de uluslararası düzeyde şehir ve bölge planlamacılarına, mimarlara, mühendislere, peyzaj tasarımcılarına ihtiyaç olduğu bir dünyada, yaşanılabilir bir çevrenin oluşturulabilmesi için bu fakültelerin kurulması kaçınılmazdır. Amasyanın da 8 bin 500 yıllık tarihi göz önüne alındığında böyle bir fakültenin kurulması şehrimiz açısından olmazsa olmazlardandı dedi.
     Panelin temel amacının, eğitim-öğretim hareketliliğinde bulunmak ve şehrin problemlerine yabancı gözüyle nasıl çözümler bulabileceğini konuşmak olduğunu söyleyen Orbay, katılımcılara teşekkür etti.
     Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gerhard Steinback ise Amasya Üniversitesine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
     Steinback, Amasyanın en büyük sorununun trafik sorunu olduğunu ifade ederek, çözüm önerilerinde bulundu.
     Panele, Kaiserslautern Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gerhard Steinbackin beraberindeki 6 kişilik akademisyen heyet ile lisansüstü öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasyanın Sorunları ve Ulaşım Master Planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER