Altın ve sigara kaçakçılarına göz açtırmadılar

Altın ve sigara kaçakçılarına göz açtırmadılar -Ağrı Emniyet Müdürlüğünün 2012 yılında düzenlediği operasyonlarda toplam 5 milyon 827 bin 845 paket kaçak sigara ve 22 kilo 131 gram altın ele geçirildi -Emniyet Müdürü Coşkun:


AĞRI (A.A) - Fatma Güven - Metin Göktekin - Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 2012 yılında düzenlenen operasyonlarda toplam 5 milyon 827 bin 845 paket kaçak sigara ile 22 kilo 131 gram altın ele geçirildi. Ağrı, bu rakamlarla altın ve sigara kaçakçılığında Türkiye genelinde birinci sırada yer aldı.
     Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı Valiliğinin koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 2012 yılında büyük başarılara imza attığını belirtti.
     Coşkun, 2012 yılında yaptıkları mali kaçakçılık operasyonlarında toplam 5 milyon 827 bin 845 paket kaçak sigara ve 22 kilo 131 gram altın ele geçirildiğini, bu rakamlarla Ağrı ilinin sigara ve altın kaçakçılığında Türkiye ortalamasına göre birinci sırada yer aldığını söyledi.
     Geçtiğimiz yıl 624 operasyon düzenlediklerini, bu operasyonlarda yakalanan 970 kişiye adli işlem yapıldığını ifade eden Coşkun, mali kaçakçılık suçları açısından 2012 yılının rekorların kırıldığı bir yıl olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Ağrı, sigara ve altın kaçakçılığında Türkiye genelinde birinci sırada yer alırken, 85 bin 831 kilogram kaçak çay sıralamasında Türkiye 5incisi, 21 milyon 219 bin 200 adet makaron ile Türkiye 7incisi oldu. Narkotik suçlara yönelik yıl boyunca düzenlenen operasyonlarda 25 kilo 570 gram metamfetamin, 12 kilo 383 gram Afyon sakızı, 366 kilo 448 gram eroin ele geçirildi. Ağrı metamfetamin ve Afyon sakızında Türkiye genelinde üçüncü sırada, eroin de ise yedinci sırada yer aldı. Bu tespitler Ankara KOM Daire Başkanlığının analizlerinin sonuçlarına göre değerlendirilmiştir.
    
     -Ağrı sınır kenti olduğu için kaçakçılık çok yoğun oluyor-
    
     Coşkun, kaçakçılık potansiyelinin Ağrıda diğer kentlere oranla daha yüksek olduğunu belirterek, bunun en önemli sebebinin ise sınır ili olmasından kaynaklandığını ifade etti.
     Ağrıda özellikle sigara kaçakçılığının çok yoğun yapıldığını anlatan Coşkun, şunları kaydetti:
     Ağrıda İran ve Gürbulak sınırlarının olması ve kaçak malların buradan Doğubayazıt üzerinden batıya açılmasından dolayı burada kaçakçılık çok yoğundur. Kaçakçılar yakalanmamak için çok değişik yöntemlere başvuruyor. Ekip arkadaşlarımız teknolojiyi en ileri derecede kullanarak kolektif, akılcı bir şekilde davranıp, olaya anında müdahale ediyorlar. Tabii bu büyük bir fedakarlık ve sabır isteyen bir iştir. Bazen arkadaşlarımız bir operasyonun sonuçlanması için günlerce hatta haftalarca arazide bekliyorlar. Bugün ortaya çıkan bu istatistiki veriler hem Ağrıdaki emniyet personelinin başarısı hem de terör örgütünün para kaynaklarını çürüttüğümüz için terör örgütüne bir darbedir.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Altın ve sigara kaçakçılarına göz açtırmadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER