Alman Karikatüristlerin Gözüyle Türkler sergisi

Alman Karikatüristlerin Gözüyle Türkler sergisi


ESKİŞEHİR (A.A) - Alman Karikatüristlerin Gözüyle Türkler adlı sergi, Anadolu Üniversitesinde açıldı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Alman Karikatüristlerin Gözüyle Türkler adlı sergi, Anadolu Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma, Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi (ADOM), Konrad Adenauer Vakfı iş birliğiyle düzenlendi.
     Serginin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sergi Salonundaki açılışına, Vali Kadir Koçdemir, fakülte dekanı Prof. Dr. Recai Dönmez, Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop ve çok sayıda davetli katıldı.
     Vali Koçdemir, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Goethenin benim çok zikrettiğim bir sözü var. Diyorki, Her göz görür, ama göz bildiğini görür. Belki karikatüristler, o ajite, provoke edici çalışmalarıyla bizim bildiklerimizi arttırmaya ve haliyle doğru görmemize yardımcı olurlar dedi.
     Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Temsilcisi Dürkop da Türkiye ve Almanya arasında imzalanan İşgücü Sözleşmesinin üzerinden yarım yüzyıl geçmesine rağmen, göç ve entegrasyon tartışmalarının her iki ülkede hiç olmadığı kadar güncel olduğuna dikkat çekti.
     Dürkop, Çalışmalar, bu tartışmaya mizahi bir tarzla dahil olmamızı sağladığı için çok anlamlıdır ifadesini kullandı.
     Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü ve serginin proje yöneticisi Doç. Dr. Murat Erdoğan ise açılışın ardından 30 Marta kadar açık kalacak sergideki karikatürler hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Alman Karikatüristlerin Gözüyle Türkler sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER