Ağrı İli Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı

Ağrı İli Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı


AĞRI (A.A) - Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, kentte sanayinin gelişmemiş olmasının bir avantaj olduğunu belirterek, Çünkü nüfusun büyük çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla geçindiği ilimizde toprak, su ve hava kirlenmemiştir. Bizim de bunu avantaja çevirmemiz lazım dedi.
     Tekinarslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonunda düzenlenen Ağrı İli Tarım ve Hayvancılık Çalıştayında yaptığı konuşmada, kentte tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu belirterek, sanayinin olmamasının çiftçiler için bir şans olduğunu söyledi.
     Ağrı nüfusunun yüzde 75inin tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağladığını vurgulayan Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Kentte sanayinin olmaması sürekli dillendirilen bir konu ancak Ağrıda sanayi dumanının tütmemiş olması bizim için bir avantajdır. Çünkü nüfusun büyük çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla geçinen ilimizde toprak, su ve hava kirlenmemiştir. Bizim de bunu avantaja çevirmemiz lazım. Bir çok kişi Ağrıda sanayileşmenin, fabrikaların olmayışından şikayetçi belki ama gerçek anlamda çiftçilik yapan vatandaşlarımız için bu bir bakıma şanstır. Çünkü burada tarım ve hayvancılığın en temel üçlüsü olan hava, su ve toprak tertemiz. Yüksek kalitede üretim için bu bir avantajdır.
     Ağrıda özellikle organik tarıma ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Tekinarslan, doğal kaynakların buna müsait olduğunu vurguladı.
     Tekinarslan, çiftçiliğin mecburiyet değil aslında doktor, öğretmen, mühendislik gibi bir meslek olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı İli Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER