Adım Adım 10 Bin Adım Projesi

Adım Adım 10 Bin Adım Projesi -Trabzon Belediyesinin obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam için Adım Adım 10 Bin Adım Projesi başlatıldı -Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Obeziteye yakalanmamak için günde 5 bin metre


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesinin obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam için Adım Adım 10 Bin Adım Projesi başlatıldı.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Müzesi altından başlatılan yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam için yürüyüşün çok önemli olduğunu vurguladı. Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre günde 5 kilometre yürüyen bir kişinin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinin yüzde 40 azaldığına dikkate çeken Gümrükçüoğlu, Bu büyük ve güzel projeyi bütün Trabzonumuz ile öğrencilerimizle yaşlımızla gencimizle her zaman sağlıklı yaşamı prensip haline getirsin diye bugün burada başlatıyoruzdedi.
     Sağlık Bakanlığının obezite ile ilgili bir program başlattığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     Obeziteye yakalanmamak için günde 5 bin metre yürüyüş yapmak gerekiyor. Beslenmemize de dikkat ettiğimizde uzun bir ömrü sağlıklı olarak yaşamak imkanını temin etmiş olacağız. Bu projenin ilk adımını geleceğimizin teminatı gençlerimizle başlatıyoruz. Bir sonraki programımızda kamu kurum ve kuruluşlarımızın, belediyemizin çalışanları ile devam edeceğiz. Daha sonraki programımızı da ailelerin katılıyla gerçekleştirileceğiz.
     Etkinliğe katılanlar, konuşmanın ardından yürüyüş yolunu kullanıp Beşirliye kadar yürüdü ve geri döndü.
     Yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Belediye Meclis Üyesi Sezgin Yılmaz, Sağlık Müdürlüğü elemanları, hekimler ve çok sayıda sporcu ile öğrenciler katıldı. Yürüyüşün sonunda kemençe eşliğinde horon oynandı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Adım Adım 10 Bin Adım Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER