AA ve Yeni Nesil Gazetecilik konferansı

AA ve Yeni Nesil Gazetecilik konferansı -Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, SAÜ Meslek Yüksekokulunda AA ve yeni nesil gazeteciliği anlattı -Çelik: Dijital bir devrim yaşıyoruz


SAKARYA (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, teknolojinin gelişmesiyle mesajın taşıyıcısının değiştiğini belirterek, Mesajlarınızı, kağıda basmadan göndereceksiniz yani dijital bir devrim yaşıyoruz dedi.
     AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, Sakarya Meslek Yüksekokulunda Basın ve Yayıncılık ile Halkla ilişkiler bölümü öğrencilerine Sektörle Buluşma Günleri kapsamında, AA ve yeni nesil gazeteciliği anlattı.
     Çelik, gazeteciliğin evrimleştiğini belirterek, mesajın taşıyıcısının değiştiğini söyledi.
     Mesajlarınızı, kağıda basmadan göndereceksiniz yani dijital bir devrim yaşıyoruz diyen Çelik, Bunun en büyük örnekleri yurt dışındaki değişime ayak uyduran ve ortaya çıkan internet gazeteleridir. Dünyada gazeteler dijital ortama geçti şeklinde konuştu.
     Çelik, Newsweekin internet ortamında yayına geçtiğini, New York Timesın en başarılı dijital uyarlama kabul edildiğini, The Guardianın da dijital ortama geçtiğini hatırlattı.
     Sosyal medya sitesi Twitterın da gazeteciliği etkilediğine işaret eden Çelik, Twitterın bireysel iletişim aracı olarak nitelendirilebileceğini, kişiye özel mesaj verildiği için çok etkili olduğunu söyledi.
    
     -AA ve yeni nesil gazetecilik-
    
     Çelik, genel müdürlük görevine Kemal Öztürkün atanmasıyla devletin ajansı olan Anadolu Ajansında devrim niteliğinde yenilikler yaşandığını kaydetti.
     Yeniliklerden birisinin Haber Akademisi olduğuna dikkati çeken Çelik, Haber Akademisinde yeni nesil gazeteci olmanın eğitimini verdiklerini, akademide hızlandırılmış ve konsantre bir program sunulduğunu, derslerin bir kısmının İngilizce verildiğini söyledi.
     Yabancı dil bilmeyen iletişim fakültesi öğrencilerinin iş bulmasının zorluğuna işaret eden Çelik, AA olarak en önemli standardımız, iyi bir yabancı dil bilmek. Öğrenciler, kendilerini iyi yetiştirmiş olmalıdır. Genel kültürünüz olmazsa, yabancı diliniz iyi olmazsa bu sektörde iş bulamazsınız. Torpille iş bulabilir misiniz- Onu bilmiyorum ama AAda bulamazsınız ifadelerini kullandı.
     Çelik, yeni nesil gazeteciliği şöyle tanımladı:
     Etik değerler çerçevesinde haber yazabilen, fotoğraf ve görüntü çekebilen, iyi derecede yabancı dil konuşabilen ve yazabilen kişiler yeni nesil gazetecilerdir. Basın sektöründe dünyanın herhangi bir yerinde çok kolay iş bulabilirler.
     AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:
     AA, Türkiyenin öncü kuruluşlarından biridir. Devletin ilk sırada gördüğü, mahkemelerde de delil olarak kullanılan tek ajanstır. Dünyanın en büyük 7 ajansından biriyiz. Mesleğimizin temel dayanağı yabancı dil oldu, kendinizi geliştirin. Lise mezunu olup 2 dil bilen çalışanlarımız bile var. Dünyanın her yerinde sizin gibi insanlara ihtiyaç var. Yurt dışına gidin, dil öğrenin, sonra Türkiyeye dönün çünkü toplumumuzda gelişmiş insanlar istiyoruz. Burada ne için olduğunuzu bilmeniz gerekiyor.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AA ve Yeni Nesil Gazetecilik konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER