72 Numaralı Üsküdar belgeseli

72 Numaralı Üsküdar belgeseli -55 yıl önce yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybettiği olayı anlatan belgesel, 1 Martta düzenlenecek galayla sanatseverlerle buluşacak (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - İzmit Körfezinde 55 yıl önce yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapur Faciasını anlatan 72 numaralı Üsküdar belgeseli, 1 Martta Kocaelide düzenlenecek galayla izleyicilerle buluşacak.
     1 Mart 1958de yaşanan deniz faciasını konu alan olayın belgesel filmini yöneten Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2nci sınıf öğrencisi Berk Erözer, düzenlediği basın toplantısında, 72 Numaralı Üsküdar ismiyle hazırlanan belgesel film çekiminin 9 ay sürdüğünü belirterek, belgeseli çekmeye bir vapur seyahati sırasında karar verdiğini kaydetti.
     Belgesel çekimi için yaşanan facia hakkında yakınlarından bilgi aldığını ifade eden Erözer, belgesel çekimi için yaklaşık 100 kişiyle görüşüldüğünü ve 10 kişiyle röportaj yapıldığını kaydetti.
     Ergözer, röportaj yapılanların arasında vapurdan sağ kurtulan kamarot, eşini ve çocuklarını kaybedip kendi sağ çıkan anne, vapurdan sağ çıkan öğrenci, kurtarma çalışmalarına katılan denizaltı astsubayı, ölen öğrencilerin cesetlerini teşhis eden öğretmenleri, vapur kaptanının kızı ve faciaya tanık olan İzmitlilerin bulunduğunu anlattı.
     Belgesel çekimine destek bulamadığı için sürekli para biriktirip bir şeyler yapmaya çalıştığını dile getiren Ergözer, Afyona gidip Üsküdar Vapurunun kamarotunu buldum. Kendisi vapurda çalışanlardan hayatta olan son kişi. Vapuru en iyi bilenlerden biri olduğu için onunla uzun bir röportaj yaptık. Belgesel, bu faciadan sağ kurtulanları ilk defa bir araya topladı. Bu anlamla da önemli bir proje diye konuştu.
     Erözer, 72 Numaralı Üsküdar belgeselinin galasının 1 Mart Cuma günü Kocaelide yapılacağını dile getirerek, Üsküdar Vapur Faciasında kızını ve eşini kaybedip faciadan sağ kurtulan Ceyhan Dinçer de sağlık problemi olmadığı takdirde galamıza katılacak. Bunun dışında 72 Numaralı Üsküdar belgeselinin seslendirmesini yapan Ragıp Savaş ve çalışma arkadaşlarımız aramız da olacak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş - Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 72 Numaralı Üsküdar belgeseli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER