7.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor

7.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları -Yıldızlar serbest stil 63 kilo kategorisinde Musa Yıldırım, ikinci oldu


MALATYA (A.A) - Erzurumda düzenlenen 7.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarında yıldızlar serbest stil 63 kilo kategorisinde Musa Yıldırım ikinci oldu.
     Yıldırım, antrenörü Mithat Böke ve eski Zengibar Güreş ve Kültür Festivali ağalarından Mehmet Sungur ile Darende Kaymakamı Mehmet Aktaşı makamında ziyaret etti.
     Aktaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Yıldırımın geçen yıl yaşadığı sıkıntılardan haberdar olduğunu belirterek, genç sporcuyu başarısından dolayı tebrik etti. Aktaş, Musa azimle zafere ulaşılacağını bir kez daha gösterdi. Musanın yaşadığı sıkıntının ardından sporla ilgili imkanlarımızı daha üst seviyeye çıkarmak için çeşitli projeler ürettik. İnşallah bundan sonra yetişecek gençlerimiz daha güzel imkanlara sahip olacak dedi.
     Darendenin yarım asrı aşkın bir süredir geleneksel olarak yaşatılan Zengibar Karakucak Güreşlerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aktaş, Sadece spor oyunları yapılan değil, sporcuların yetiştiği bir yer olmalıyız. Umarım genç kardeşlerimiz ata sporumuza daha fazla ilgi duyar ve Darendedeki güreşlerde bu yörenin pehlivanları da meydana çıkar diye konuştu.
     Kaymakam Aktaşa ilgisinden dolayı teşekkür eden antrenör Mithat Böke de Yıldırımın şartları zorlayarak yılmadan güreşe devam ettiğini ve kısa sürede başarıya ulaştığını belirtti. Böke, bu yılki güreşlere Darendeli 12 genç sporcunun katılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 7.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER