5. Uluslararası Ar

5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi ödül töreni -TİM Başkanı Büyükekşi: -Hedeflerimize ulaşabilmek için Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya önem vermek, bu konulara daha fazla yoğunlaşmak zorundayız. Bu şekilde kendi


BURSA (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hedeflerimize ulaşabilmek için Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya önem vermek, bu konulara daha fazla yoğunlaşmak zorundayız. Bu şekilde kendimizi farklılaştırmak zorundayız dedi.
     Büyükekşi, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin (UTİB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) desteğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde bu yıl 5incisini düzenlediği Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesinin ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bursanın, gelişmiş sanayisi ve ihracata verdiği katkılarla Türkiyenin önemli merkezlerinin başında yer aldığını söyledi.
     Bursanın, dünya çapında sergilediği vizyonla da öne çıktığını vurgulayan Büyükekşi, Artık göğsümüzü gere gere, Bursa, küresel rekabette dünya standartlarında bir sanayi merkezi olmaya adaydır diyebiliyoruz. Bununla da ihracat adına gurur duyuyoruz diye konuştu.
     Büyükekşi, Türkiyenin, 2023 yılında ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, yapacak çok iş ve kat edilecek çok yol bulunduğunu bildirdi.
     Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulaştıracak yolun taşlarının, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayla döşenmesi gerektiğine dikkati çeken Büyükekşi, şöyle devam etti:
     Değişim gündemimizin ilk maddesi, mutlaka katma değeri artırmak olmalıdır. 20nci yüzyılda, ne kadar çok üretirsek o kadar iyi söylemi vardı. Halbuki 21inci yüzyılda ise ne kadar değer yaratırsak o kadar iyi söylemi var. Çünkü 21inci yüzyılda üretimde başarı, inovasyon, tasarım ve markalaşmaktan geçiyor. Sadece kaliteli üretmek de artık yetmiyor. Çünkü dünya, tüketici odaklı yeni bir sürece girdi. Bireyin daha fazla öne çıktığı, müşterinin ruhuna dokunan, duygusuyla örtüşen ürünler sunmak zorunda olduğumuz yeni bir dünyada yaşıyoruz. Sadece konuşarak dünyayı değiştiremeyiz. Hedeflerimize ulaşabilmek için Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya önem vermek, bu konulara daha fazla yoğunlaşmak zorundayız. Bu şekilde kendimizi farklılaştırmak zorundayız.
    
     -Bursa, Türkiyenin uzay üssü olabilir-
    
     Ar-Ge proje pazarı ile tasarım etkinliklerine son derece önem verdiklerini ve desteklediklerini anlatan Büyükekşi, bunlar sayesinde üniversite-sanayi iş birliğinin her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı.
     Büyükekşi, Türkiyenin yeni bir süreç ve dönemeçte bulunduğunu bildirerek, Türkiye, ekonomide, dış politikada verdiği doğru kararların meyvelerini topluyor. Türkiyeye karşı en cimri davranan kredi derecelendirme kuruluşu notumuzu artırıyorsa barış süreci adım adım olumlu sonuca doğru ilerliyorsa Türkiye hem bölgesinde hem de dünyada bir yıldız gibi parlıyorsa işte o zaman durup düşünmek lazım ifadesini kullandı.
     Hükümetin doğru zamanda doğru kararlar aldığına ve Türkiyenin gücüne güç katan yeni bir vizyon sağladığına işaret eden Büyükekşi, buna 55 bin ihracatçı firmayla destek verdiklerini belirtti.
     Büyükekşi, Türkiyenin bu yıl 160 milyar ihracat hedeflediğini anımsatarak, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmenin hayal olmadığını sözlerine ekledi.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput da zirvede çok önemli çalışmalar yapıldığını, ciddi bir katılım olduğunu ve dünyanın dört bir yanından bu toplantılara önem verildiğini aktardı.
     Büyük, güçlü, itibarlı ve dünyada bütün kapıların açıldığı bir ülkenin vatandaşı olarak yaşamayı arzu ettiklerini söyleyen Harput, Bugün, bu hedefe giden yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Hükümetimizin yolda koyduğu hedefler çok gerçekçi ve bizi motive eden dönüm noktalarıdır değerlendirmesinde bulundu.
     UTİB Başkanı İbrahim Burkay ise Bursanın bir uzay üssü olması gerektiğini bildirdi.
     Otomotiv sektörünün bulunduğu yerde birçok sektörün gelişebileceğini anlatan Burkay, Bursa, Türkiyenin uzay üssü olabilir. Türkiyenin Gökmeni neden Bursadan çıkmasın- Bursa, yapabildikleriyle bu hedefe en yakın kentimizdir. Gökmen, Bursadan çıkacaksa ve uzay sanayisi kentimizde filizlenecekse bize konfor haramdır ifadesini kullandı.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, BTSO Başkanı Celal Sönmez, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Demir, akademisyenler ve iş adamlarının katıldığı törende, İnovasyon Ödülü, Güneydoğu Anadolu Tekstil firmasına, Ev Tekstili Tasarım Yarışmasında En Fazla Tasarım Sunan Üniversite Ödülü, Marmara Üniversitesine, En Fazla Proje Sunan Üniversite Ödülü ise Elazığ Üniversitesine verildi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 5. Uluslararası Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER