5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı

5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı Dikim Projesi semineri


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanan 5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı Dikim Projesi kapsamında seminer düzenlendi.
     Veysel Belgin Gençlik Merkezinde düzenlenen seminerde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, cevizin gen merkezlerinden biri olan Türkiyenin, geçmişte ceviz varlığı ile dünyada söz sahibi bir ülke olduğunu söyledi.
     Ildız, bugün gerçekleştirilen üretimin ise, ülkenin ihtiyacını dahi karşılayamaz hale geldiğini ifade ederek, Valiliğin katkılarıyla 5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı Dikim Projesini hayata geçirdik. 2011-2015 yıllarında uygulanacak proje kapsamında geçen yıl 5 bin 480, bu yıl ise 37 bin ceviz fidanı ile kapama ceviz bahçelerinin ihatası için tel örgü ve gerekli diğer malzemelerin dağıtımı yapıldı. Hedefimiz Bingölü geçmişte olduğu gibi gelecekte de ceviz üretiminde ülkemizde önemli bir noktaya taşımaktır dedi.
     Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ise, son yıllarda Ege Bölgesinde ceviz üretiminin önemli bir artış gösterdiğini, ancak ülke olarak hem üretim hem de tüketimde geri kalındığını belirtti.
     Sütyemez, okullarda öğrencilere ücretsiz süt dağıtımı gibi ceviz de dağıtılması önerisinde bulundu.
     Seminere Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer de katıldı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 5 Yılda 500 Bin Ceviz Fidanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER