3. Uluslararası Niyazi

3. Uluslararası Niyazi-i Mısri Sempozyumu Malatyada düzenlenecek


MALATYA (A.A) - 3. Uluslararası Niyazi-i Mısri Sempozyumu, 2-3 Kasım tarihleri arasında Malatyada düzenlenecek.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Anemon Otelde gerçekleştirilecek sempozyuma, Türkiyenin dört bir yanından ve yurt dışından çok sayıda bilim adamının katılacağı belirtildi.
     Yaşadığı dönemin önemli mutasavvıf ve şairlerinden olan Malatyalı bilge Niyazi-i Mısriyi daha iyi tanımak ve gelecek kuşaklara aktarmak, Malatyanın değerlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenen sempozyumla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiği kaydedilen açıklamada, sempozyumda bir konferans ve 6 oturum düzenleneceği bildirildi.
     Niyazi-i Mısrinin tasavvuf ve özgürlük anlayışı, Fatiha tefsiri, vahdet algısı, Limni günleri, Malatya günleri, muhalefet kültürü gibi özelliklerinin ele alınacağı sempozyumda, Mısrinin şiirlerinden oluşan tasavvuf musikisi konserinin de düzenleneceği ifade edilen açıklamada, sempozyumla ilgili düzenleme ve bilim kurullarının oluşturulduğu kaydedildi.
     Açıklamada, Niyazi-i Mısrinin kabrinin bulunduğu ve Malatya ile kardeş şehir olan Yunanistanın Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antoniosun da sempozyuma davet edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Niyazi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER