3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu

3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu


GAZİANTEP (A.A) - 3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu, Gaziantepte başladı.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, sempozyumun GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Oğuzeli Belediyesi ve Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlendiği belirtildi.
     Vali Erdal Ata, GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, tarih boyunca devletlerin asli görevinin ülke genelinde emniyeti sağlamak olduğunu belirtti. Adalet, güvenlik, eğitim, sağlık gibi birtakım hizmetlerin devletlerin temel hizmetleri olduğunu ve bunlardan vazgeçmenin mümkün olmadığını aktaran Ata, şunları kaydetti:
     Ülkemizde de emniyet ve asayişin sağlanmasında polis, jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) görevi bulunmaktadır. 1981de çıkarılan 2495 sayılı Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Kanunu, ülkemizde ilk defa özel güvenlik kavramının literatüre girmesine vesile olmuştur.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ise güvenliğin çağın olmazsa olmaz bir parçası haline geldiğini ifade etti. Coşkun, üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektörün bir araya gelerek güzel bir çalışmaya imza attığına dikkati çekti. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de toplumsal bir sorunun bilim eksende tartışıldığını aktardı.
     Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı ise özel güvenliğin, güvenliğin bir rakibi ya da alternatifi olmadığını, güvenliğin bir parçası olduğunu vurguladı.
     Sempozyuma, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ile diğer ilgililer katıldı.
     Akademisyenlerin bildirilerini sunacağı sempozyum, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER