3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Yön Sanat Atölyesi Başkanı Öksüz: Engelsiz Çal projemizle, toplumun kıyıda kalmış engelli kesimlerini alıp, müzik yeteneklerini ortaya çıkarıp 7-8 şarkılık bir albüm yapmak istiyoruz -B


ANKARA (A.A) - Yön Sanat Atölyesi Başkanı Erdem Öksüz, Engelsiz Çal projemizle, toplumun kıyıda kalmış engelli kesimlerini alıp, müzik yeteneklerini ortaya çıkarıp 7-8 şarkılık bir albüm yapmak istiyoruz. Bu albümle Türkiyenin her yerine ulaşmak istiyoruz dedi.
     Öksüz, Yön Sanat Atölyesi olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engelsiz Çal isimli bir proje hazırladıklarını söyledi.
     Yön Sanat Atölyesinin 2010da zihinsel, bedensel, işitme ve görme engellileri rehabilete edebilmek, onları sanatla buluşturabilmek adına kurulduğunu aslında bir dernek olduğunu anlatan Öksüz şöyle konuştu:
     Yön Sanat Atölyesi, bağış kabul etmeyen, kendi ürettikleriyle finansmanını sağlayan bir dernek. Atölyemizde, Halk Dansları, Latin Dansları, El Sanatları, Tiyatro, Spor, Resim ve Müzik eğitimleri veriliyor. Ürettiklerimiz bir çok kişi tarafından desteklendi. 32 oyunda 9 bin 400 tiyatro seyircisine ulaştık. Direkler Arası seyircilerinden, Jüri Özel Ödülü aldık.
     Bu yıl 3 Aralıkta farklı bir projeyle farkındalıklarını göstermek istediklerini söyleyen Öksüz, Engelsiz Çal projemizle, toplumun kıyıda kalmış engelli kesimlerini alıp, müzik yeteneklerini ortaya çıkarıp 7-8 şarkılık bir albüm yapmak istiyoruz. Bu albümle Türkiyenin her yerine ulaşmak istiyoruz. Türkiyede engellilere çalışan bu kapsamda bir atölye yok. Atölyemizden 2 yıl içinde 147 engelli genç ücretsiz faydalandı diye konuştu.
     Bu zamana kadar üretilen ürünleri satarak atölyelerini finanse ettiklerini söyleyen Öksüz, Engelsiz Çal projesinden gelecek albüm gelirleriyle daha büyük bir atölye kurmayı hedeflediklerini söyledi.
    
     Muhabir : Mehtap Yılmaz
     Yayıncı : Tolga Özgenç
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER