25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -AKDAM Müdürü ve Sığınmaevi Başkanı Dağ: Biz kadınlar; bedenimiz, emeğimiz ve kimliğimiz üzerindeki saldırılar sürdükçe sesimizi her geçen gün daha da yükselteceğiz (Fotoğ


ADANA (A.A) - ADANA Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi (AKDAM) Müdürü ve Sığınmaevi Derneği Başkanı Münire Dağ, Biz kadınlar; bedenimiz, emeğimiz ve kimliğimiz üzerindeki saldırılar sürdükçe sesimizi her geçen gün daha da yükselteceğiz dedi.
     25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda konuşan Dağ, cinsel şiddete maruz kalan kadınların, yalnızlaştırıldığını ifade etti.
     Son yıllarda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 artığını savunan Dağ, kadına yönelik her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, Kadınlarımıza hiçbir yerde herhangi bir destek sağlanmıyor. Bu nedenle de dava süreçleri ya hiç başlamıyor ya da kesintiye uğruyor. Biz kadınlar, bedenimiz, emeğimiz ve kimliğimiz üzerindeki saldırılar sürdükçe sesimizi her geçen gün daha da yükselteceğiz. Dayağa, tacize, tecavüze, küçük yaşta evlendirilmeye, bekaret kontrolüne, namus cinayetine, ensest ve her türlü kötü muameleye artık boyun eğmeyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER