20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları

20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları -Program kapsamında Şairler Yürüyüşü yapıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda bu yıl 20. düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları programı kapsamında Şairler Yürüyüşü yapıldı.
     Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, şairler, davetliler ve öğrenciler, Belediye İş Merkezi önünden halk oyunları ekipleri ve mehteran takımı eşliğinde Gazi Caddesi güzergahını takip ederek Öğretmenevi önüne kadar yürüdü.
     Öğretmenevi önünde mehter takımı konser verdi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Vali Erol, yaptığı konuşmada, Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz sözünü hatırlatarak, bu etkinliğin önemine dikkati çekti.
     Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Erol, Elazığımız için daha nice 20nci bu gibi ve bundan daha güzel sanat, kültür etkinliği gerçekleştirmeyi temenni ediyorum. Gelen misafirlerimizin gönüllerini hoşnut edecek ve tanış olmakla birlikte işimizi kolay kılıp kardeşleştirecek iki gün olmasını diliyorum dedi.
     Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da Elazığda her yıl Türk dünyasının şiir ve edebiyatta usta isimlerin katılımıyla sanat zirvesi yapıldığını söyledi. Selmanoğlu, bu yılki etkinliğin Yunus Emre adına yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bingöl ise bu etkinliğin ilk kez 1992 yılında Fırat Şiir Akşamları olarak düzenlendiğini anımsatarak, o dönem kendisinin de organizasyonda yer aldığını belirtti.
     Etkinliğin 20 yıl devam etmesinin, Elazığ ve bugüne kadar emeği geçenler için oldukça gurur verici bir durum olduğunu ifade eden Bingöl, etkinliğin özellikle Türk Cumhuriyetlerinde Elazığın tanıtılmasına büyük katkısı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER