2. Kivi Kültür ve Sanat Festivali

2. Kivi Kültür ve Sanat Festivali -Yağlıdere Belediye Başkanı Kırhasanoğlu: -Önümüzdeki yıllarda bu festivali daha iyi organize edip, gelecek yıllara taşıyacağız


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere Belediyesi ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kivi Kültür ve Sanat Festivali yapıldı.
     İlçede bulunan Pazaryerinde gerçekleştirilen festivalde konuşan Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, festivalin kivi üreticilerine destek olmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.
     Ürettikleri kivileri Türkiye ve dünyaya tanıtma gayreti içinde olduklarına vurgu yapan Kırhasanoğlu, Önümüzdeki yıllarda bu festivali daha iyi organize edip, gelecek yıllara taşıyacağız. Böylece hem ilçe ekonomisine katkı sağlayacak hem de yöre ve ürünümüzün tanıtımını yapacağız dedi.
     Yağlıdere Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar ise gelecek yıllarda düzenlenecek olan festivallerin daha kapsamlı olacağını belirtti.
     Kivi üretiminin yaygınlaşması ve geliştirilmesi için gayret ettiklerine dikkati çeken Çağlar, bu konuda çiftçiye ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini anlattı.
     Konuşmaların ardından kivi üreticilerine yönelik bilgi yarışması yapıldı. Kivi üretimi ile ilgili soruların cevaplandırıldığı ve 5 kişinin katıldığı yarışmada Bahri Kılıç birinci, Kürşat Kılıç ikinci, Ali Rıza Yılmaz üçüncü oldu.
     Yarışmada birinci olan Kılıç, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu tarafından çeyrek altın ile ödüllendirilirken, diğer katılımcılara ise mansiyon ödülü verildi.
     Yarışmanın ardından festival, yerel sanatçılar tarafından verilen konserle son buldu.
     Festivale Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir : Aytekin Özdemir / Veysel Kara
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 2. Kivi Kültür ve Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER