18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Sivas Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende, bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı


SİVAS (A.A) - Sivasta, Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Yukarı Tekke Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğinde düzenlenen tören, Şehitler Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askerler saygı atışı yaptı.
     Şeref defterini imzalayan Vali Zübeyir Kemelek, şu ifadelere yer verdi:
     Aziz şehitlerimiz, tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünde bir kez daha onurla ve gururla huzurunuzdayız. Savaşmanın değil, ölmenin emredildiği, Çanakkale geçilmez dedirten bu zaferi kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milletini yok etmeye, vatan topraklarını işgal etmeye kalkışan dönemin en güçlü devletlerine karşı büyük Türk milleti ve kahraman Türk ordusu, Çanakkalede vermiş olduğu eşsiz mücadele ve kazandığı zaferle birlik ve beraberliğini tehdit eden bütün zorluklara karşı topyekün mücadele vererek yurt topraklarını korumak, savunmak için kanını, canını, ortaya koymaktan çekinmemiştir. Yeni nesiller şunu bilmelidir ki kanını canını ortaya koyarak kazanılan bu toprakları korumak ve savunmak, bizim ve sizlerin görevidir. Modern dünyada bağımsız ve demokratik bir hukuk devleti olarak dimdik ayaktaysak bunu mertebelerin en yükseğine erişmiş olan ecdadımıza borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.
     Vali Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer protokol üyeleri, yapılan duanın ardından şehit mezarlarını ziyaret etti. Şehitlerin kabrine karanfil bırakan Kemelek ve beraberindekiler, daha sonra Şehitler Müzesini gezdi.
     Bu arada, Ömer, Umut Can ve Gamze Koç adlı çocukların, şehit amcaları Abdulkadir Koçun fotoğrafını ve övünç madalyasını tören boyunca taşıdığı görüldü. Bazı şehit aileleri, törende gözyaşlarını tutamadı.
     Törene, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı ve gaziler de katıldı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER