12.12.2012de 112 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde

12.12.2012de 112 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Sulama kanalları bölgede iş ve istihdam imkanını artıracak


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sulama kanallarının bölgede iş ve istihdam imkanını artıracağını söyledi.
     Orman ve Su işleri Bakanlığınca yaptırılan Kralkızı-Dicle cazibe sulaması 2inci ve 3üncü kısım ile Pamukçay Barajı 4üncü kısım ana kanallarının açılışı, 12.12.2012de 112 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde adlı program kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da video konferansla katıldığı törenle Diyarbakırda gerçekleştirildi.
     Bakan Eker, Bağlar ilçesindeki törende yaptığı konuşmada, Kralkızı-Dicle cazibe sulaması 2inci ve 3üncü kısım ana kanallarının 61 kilometre uzunluğunda olduğunu belirtti.
     Yaklaşık 1 milyon 300 bin dekar alanı sulayacak bu kanalların yapımı için toplam 320 milyon lira harcandığını vurgulayan Bakan Eker, şöyle devam etti:
     Bu kanalların yapımıyla bölgedeki topraklar suyla buluşacak ve tarımsal üretim artacak. Sulama kanalları bölgede iş ve istihdam imkanını artıracak. Bu kanalar, Diyarbakır için çok önemli projedir. Bölgenin kalkınmasında çok büyük bir fonksiyon icra edecek. Kalan kanallar ise 2013 yılında tamamlanacak.
     Daha sonra Bakan Eker, Vali Mustafa Toprak ve DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yapımı tamamlanan kanalların açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber 12.12.2012de 112 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER