12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü -Aydın Valiliği: -Çocuk işçiliği, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi Türkiyede de ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir


AYDIN (A.A) - 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü nedeniyle Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, çocuk işçiliğinin Türkiyede de ciddi bir sorun olmaya devam ettiği bildirildi.
     Aydın Valiliğinin açıklamasında, çocuk işçiliğinin temelinde başta yoksulluk olmak üzere, aşırı nüfus artışı, kırdan kente yoğun göç, eğitim sistemindeki aksaklıklar, istihdam olanaklarının kısıtlılığı, yeterli toplumsal bilincin oluşmaması, ailelerin eğitimsizliği gibi birçok sosyal ve ekonomik neden yer aldığı bildirildi.
     Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitim görmesi ve geleceğe hazırlanması gerektikleri dönemde, sağlık ve güvenliklerini, sosyal ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen çalışma yaşamında bulunmaları bizim için kabul edilebilinir bir durum değildir. Çocuk işçiliği, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi Türkiyede de ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir. Çocukların özellikle zor koşullar altında uzun süreler için çalıştırılması ruhsal ve bedensel sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir.
     Aydında 2005 yılından bu yana hizmet veren Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezinin, sokakta çalışan, çalıştırılan veya çalışma, çalıştırılma olasılığı olan çocuklarla ilgili çalışmalar yürüttüğü, bu güne kadar 209u kız, 651i erkek olmak üzere toplam 860 çocuğa ulaştığı kaydedildi.
     Açıklamada, Halen kuruluşumuzdan 284 çocuk hizmet almaktadır. Gençlik merkezimizin çalışmaları; sokakta alan taraması ve karşılaşılan çocuklarla görüşme ve merkeze yönlendirme, merkezde ilgi alanı doğrultusunda çalışma yapmaktadır. 12 Haziranda tüm dünya çocuklarıyla birlikte bizim çocuklarımızın da sokaklardan, tarlalardan, ağır ve tehlikeli işlerden kurtulmaları için, eğitim için, daha güzel bir dünyada çocukluklarına yaraşır bir yaşam için kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz denildi.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER