10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -Gazetecilik, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya gazeteciliğin iletişim çağının en önemli mesleklerinden biri olduğunu bildirdi.
     Yerlikaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazetecilerin insanların birlik ve beraberliği ile huzurunun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlama görevinde bulunduğunu kaydetti.
     Gazetecilerin zor şartlarda, özveri ile işlerini yaptıklarını belirten Yerlikaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın kurumlarımız ve bu kurumların birer mensubu olan gazetecilerimiz, gecesini gündüzüne katarak, kar, kış, yağmur, çamur demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmelerle toplumu doğru bilgilendirme görevini yerine getirmekte. Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla yerleşmesi, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Çoğulcu ve özgürlükçü demokrasinin temel unsuru olan hür ve tarafsız basın, ayrıca medyanın sağlıklı çalışması ve ifade özgürlüğünün temini ile kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından da hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir.
     Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak, tarafsız, doğru, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, halkın gözü, kulağı ve sesi olarak halka aktarmak, basının başlıca görevi iken, aynı zamanda doğru ve zamanında bilgi almak da halkımızın, hemşehrilerimizin en doğal hakkıdır.
     Yerlikaya, mesajının sonunda da kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlamak amacı ile gece gündüz demeden, görevini sorumlu gazetecilik anlayışıyla zor şartlar altında başarıyla yerine getirmeye çalışan, Tekirdağda ve ilçelerindeki tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
    
     -Tekirdağ Fatih Kolejinden gazetecilere yemek-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tekirdağlı gazeteciler, Tekirdağ Fatih Koleji tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi.
     Tekirdağ Fatih Koleji Müdürü Yüksel Altın, yaptığı konuşmada, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, gazetecilerin gecesini gündüzüne katarak haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme görevini yerine getirmek için çalıştığını söyledi.
     Etkinliğe ajans muhabirleri, yerel gazete temsilcileri, okul yönetimi ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün-Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER