Yenimahalle'de kar alarmı


Başkentin kara bürünmesi ile Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, ilçe ve köy yollarında teyakkuza geçti. Haftalar öncesinden hazırlıklarını tamamlayan ekipler, köy yollarında da küreme çalışmalarına başladı.

Anayollarda, bulvarların ve sokakların kapanmaması için 7/24 mesai yapmaya başlayan ekipler, vatandaşın kar çilesine son verecek. Geçen yıl 150 kişilik karla mücadele ekibiyle çalışan belediye, bu sayıyı neredeyse ikiye katlayarak 270 kişilik ekiple kış boyunca çalışacak. 90'nı gece, 180'ni gündüz çalışan ekipler, aynı zamanda 34 noktada da hazır bulunacak. Dün akşam saatlerinden itibaren 15 kar küreme aracı, 4 bıçaklı kamyonet, 7 kazıcı yükleyici iş makinası, 4 Greyder, 2 Loder, 6 mini yükleyici, 5 açık tuzlama aracı ile birlikte Yenimahalle genelinde küreme çalışması yapan ekipler, kış mevsimi boyunca ulaşımın sorunsuz yürümesini sağlayacak.

"EKİPLERİMİZİ SEFERBER ETTİK"

Sadece sürücülerin değil yayaların güvenliği için de önlemler alan ekipler, kaldırımlarda ve yollarda buzlanmaya karşı tonlarca tuzu da deposunda hazır bulunduruyor.
Çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Tam donanımlı araçlarımızla ve uzman ekibimizle 24 saat çalışacağız. Yollar hep açık tutulacak. Kış aylarının zorlu geçmemesi için ekiplerimizi seferber ettik" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle'de kar alarmı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER