'Yenikapı ruhu'na Fatiha!

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı mitingi sonrası AKP'nin icraatlarına yönelik eleştirileri ile ilgili 'Yenikapı Ruhu'ndan yana olsan ne yazar olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye'de bir o kadar da ne yaptı? Ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli.' dedi.

samanyoluhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan, Irak'ın Başika'dan Türk askerlerinin çıkmasını istemesini 15 Temmuz'a bağladı:

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonu önlemek isteyenlerin, 15 Temmuz'un arkasında olmadığını söyleyenin ya dünyadan haberi yoktur ya da bizzat kendisi de bu işin içindedir. Aynı şekilde Başika'daki Türk askerinden rahatsız olanlarla ülkemizi Musul operasyonunun dışında tutmak için yırtınanlarla '15 Temmuz'un ilgisi yok' demek, milletin aklıyla alay etmek demektir. Bunu biz yutmayacağız.

MUSUL VE DABIK AÇIKLAMASI

Cerablus'a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi ilerliyoruz, nereye? Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, onlar topraklarına dönsünler, onları güvenli şekilde orada yaşatalım, atacağımız adım bu.

Musul'un ne DAEŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade etmeyiz. 

"BAŞİKA ÜSSÜ ORADA DURACAK"

Şu anda koalisyon güçleriyle bugün dışişleri bakanım Lozan'da teklifi yapacaklar. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır.

ERDOĞAN'IN YENİKAPI RUHU'YLA İŞİ BİTTİ

Yenikapı'da olsan (CHP ve Kılıçdaroğlu) ne yazar olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye'de bir o kadar da ne yaptı? Ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli.

<< Önceki Haber 'Yenikapı ruhu'na Fatiha! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER