Yeni Zelanda Başbakanı: O bir terörist, bizden hiçbir şey alamayacak

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 50 Müslümanın katledildiği terör saldırısına karşı ilk andan itibaren dimdik durdu. Ailelere taziye ziyaretinde bulunan Ardern, Federal Meclis'te milletvekillerine hitap etti. Yer yer gözyaşlarını tutamayan Ardern, Tarrant'ı lanetledi ve, “O bir terörist. O bir suçlu. Ama bizden hiçbir şey alamayacak, ismini bile. Onu isimsiz bırakacağız.” dedi.

Yeni Zelanda Başbakanı: O bir terörist, bizden hiçbir şey alamayacak

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, 15 Mart’ta cuma namazı esnasında 50 kişiyi katleden, 20 kişiyi yaralayan terörist Brenton Tarrant’ı lanetledi. 

Yer yer gözyaşlarını tutamayan Ardern, Tarrant için, “O bir terörist. O bir suçlu. Ama bizden hiçbir şey alamayacak, ismini bile. Onu isimsiz bırakacağız.” dedi. 

“KAYBETTİKLERİMİZİ UNUTMAYIN!”

Yeni Zelanda Başbakanı Arderne, Meclis üyelerine hitaben şunları dile getirdi: “Sizlere yalvarıyorum: Kaybettiklerimizin isimlerini anın, onları bizden alanın değil.” 

"Barış ve huzur ülkesi" Yeni Zelanda'yı hedef alan terör saldırısından sonra halk Müslümanların acısını yürekten paylaştı.

YENİ ZELANDA KENETLENDİ

Yeni Zelanda Christchurc şehrinde iki camiyi hedef alan saldırıdan sonra adeta kenetlendi. Sinagog ve kiliseler ortak dua seansları ve yardım kampanyaları düzenliyor. 

Yapılan dua seansları nöbetleşe gece-gündüz demeden devam ediyor. 

Şu ana kadar terör saldırısında yakınlarını kaybeden ya da yakınları yaralanan aileler için 2 milyon dolardan fazla bağış toplandı. 

Terörist Brenton Tarrant 15 Mart'ta Christchurch şehrinde iki ayrı camide cuma namazı kılanların üzerine ateş açmış, menfur saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı.
  
BAŞBAKAN KEDERLİ AİLELERİN TAZİYE EVİNDE

Başbakan Ardern ve devlet yetkilileri vakit kaybetmeksizin saldırıda can veren kişilerin ailelerini ziyaret etti. 

Taziye ziyareti esnasında Başbakan Ardern ve kadın milletvekillerinin başörtü kullandı. Federal Meclis’te ilk defa Kur’an-ı Kerîm okundu ve okunan ayetler İngilizce’ye tercüme edildi.

Yeni Zelanda teröre karşı tek vücut oldu. Farklı dinlere mensup insanlar, kederli Müslüman aileleri yalnız bırakmadı. Halk, "Yanınızdayız!" pankartları ile Müslümanlara destek veriyor.

Siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının müşterek çalışması ile çeşitli toplantılar tertip edildi. Yapılan programlarda şu mesaj verildi: “Sevgi ve barış kazanacak, ırkçılığa hayır ve sıfır tolerans!” 

YANINIZDAYIZ!

Müslüman olmayanlar ellerinde taşıdığı “Yanınızdayız!” yazılı dövizlerle kederli ailelerin yanında oldukları mesajını verdi. 

Camilere akın akın gelen Yeni Zelandalılar taziyelerini bildirmeye devam ediyor. 

<< Önceki Haber Yeni Zelanda Başbakanı: O bir terörist, bizden hiçbir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER