İnternet üzerinden yayın artık RTÜK denetiminde

İnternet üzerinden yayın yapan platformlar artık Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından denetlenecek. İnternetten yayın için 100 bin liralık lisans ücreti ödenecek. Lisans iptali ve sansür RTÜK'ün kontrolünde olacak. RTÜK'ün bu şekilde AKP hükümetine yakın SETA'nın fişleme raporunda hedef gösterdiği BBC Türkçe, Amerika'nın Sesi (VOA), DW Türkçe gibi yabancı medya kuruluşlarına sansür uygulayabileceği belirtiliyor.

SHABER3.COM

Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK) internet üzerinden yayın yapan televizyon platformlarına dair yeni bir düzenleme getirdi.

Radyo Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi.

LİSANS VE İPTAL RTÜK'TEN

Yönetmeliğe göre yayınlarını internet üzerinde sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK'ten yayın lisansı alacak.

İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetlerine ceza verilebileceği ifade edildi.

BEDELİ 100 BİN LİRA

Düzenlemede, "İNTERNET-RD yayın lisansı ücreti 10.000,00 Türk lirası; İNTERNET-TV yayın lisansı ücreti 100.000,00 Türk lirası; İNTERNET-İBYH yayın lisansı ücreti 100.000,00 Türk lirasıdır." denildi.

Düzenleme 24 maddeden oluşuyor.

SETA'NIN HEDEF GÖSTERDİĞİ YABANCI MEDYAYA İLK MÜDAHALE

RTÜK'ün bu şekilde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetine yakın SETA'nın fişleme raporunda hedef gösterdiği BBC Türkçe, Amerika'nın Sesi (VOA), DW Türkçe gibi yabancı medya kuruluşlarına sansür uygulayabileceği belirtiliyor. 

Medyascope TV, Evrensel TV başta olmak üzere YouTube üzerinden televizyon yayıncılığı icra eden yüzlerce kanalın 100 bin lira lisans bedelini nasıl ödeyeceği ise meçhul! 
<< Önceki Haber İnternet üzerinden yayın artık RTÜK denetiminde Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER