'Yeni parti kuralım'

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener yol ayrımında. “MHP’de siyasetin önünün kapalı olduğunu” düşünen muhaliflerden Akşener’e “Yeni parti kuralım” önerisi geldi. Akşener ise mahkeme sürecini beklemeyi düşünüyor.

samanyoluhaber.com



Akşener yol ayrımında

Akşener’in, ihraç için mahkeme sürecini başlatması beklenirken, “kurultay sürecinde yakalanan taban desteğinin mahkeme sürecinde söneceği” görüşü muhaliflerde ağırlık kazanıyor. 

MHP’de 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan ve olağanüstü kurultaylar sürecine zemin hazırlayan muhalif hareket, yeni bir çıkış yolu arıyor. 

15 Temmuz'un ardından, muhalif isimlerin yanında yer alan bazı isimlerin ve imzacı üst kurul delegelerinin genel merkeze gelerek, “imzalarını çektikleri ve artık Bahçeli’nin yanında yer alacaklarını” ifade ettikleri belirtiliyor.

Bu nedenle Akşener’in yakın çevresinde bulunan isimlerin, ihracından sonra, “MHP’de artık siyasetin önünün kapalı olduğu” düşüncesinden hareketle “Yeni bir parti kuralım” önerisiyle gittikleri dile getirildi.

‘Önce mahkeme...’

Akşener’in kendisine gelen bu tekliflere “henüz sıcak bakmadığı ve mahkeme yoluna gideceği” konuşuluyor. 

Ancak Akşener’e destek veren ekip, bu durumun “zor” olduğu görüşünde. 

Bunun için de 7 Haziran seçimlerinden sonra partiden ihraç edilen genel başkan adayı Sinan Oğan’ın MHP yönetimine karşı açtığı davanın 1.5 yıl sürmesi örnek gösteriliyor. 

Bu süre içinde de muhaliflerde, “tabandaki erimenin daha fazla olmaması yeni parti kurmanın daha iyi olacağı” görüşü hâkim.
<< Önceki Haber 'Yeni parti kuralım' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER