Yeni parti borsasında son durum

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne alternatif partiyi Abdullah Gül ve Ali Babacan mı kuracak? Ahmet Davutoğlu ayrı bir hareket mi başlatıyor? 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde sandıktan çıkan netice AKP içindeki muhaliflerin fikrini değiştirdi mi? Yeni parti borsasında bilgiler anlık değişiyor. En son iddiayı Habertürk yazarı Sevilay Yılman yazdı.

SHABER3.COM

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) alternatif siyasi parti kuracağına dair iddilara bir yenisi ilave edildi. 

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugün yayımlanan "Davutoğlu ve Babacan ne yapacak?" başlıklı makalesinde yeni parti projesinin askıya alındığını belirtti. 

"MÜCADELE ÖNCE PARTİ İÇERİSİNDE VERİLECEK" 

Yeni parti projesinin 'askıya alındığını' iddia eden Yılman, "Bir parti kurma niyeti var. Bu kesin doğru. Ancak şu an bu proje askıya alınmış durumda." dedi.  

Yılman askıya alma gerekçesini ise şöyle dile getirdi: "Çünkü 31 Mart (Mahalli İdareler) Seçimi neticesinde mücadelenin önce AKP içerisinde verilmesinin daha doğru ve mantıklı olduğuna kanaat getirilmiş."

"YSK'NIN İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARINI AÇIKLAMASINI BEKLİYORLAR"

Yılman, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçim sonuçlarını resmen açıklamasının akabinde Davutoğlu ve ekibinin AKP'yi yüksek sesle eleştirmeye başlayacaklarını kaydetti.

Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Başbakanı unvanını taşırken 2016 yılı mayıs ayında Erdoğan tarafından istifaya zorlanmıştı. Davutoğlu koltuğu 2014 yılı ağustos ayında Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan devralmıştı. Davutoğlu'nun halefi ise Binali Yıldırım olmuştu.  

Yılman, "Anladığım kadarıyla başta Davutoğlu olmak üzere AKP içerisindeki muhalif kanat parti yönetimini ve politikalarını eleştirme, gördükleri yanlışları ve eksikleri kamuoyuyla paylaşma, dillendirme niyetinde. Konuşmaya başlayacaklar yani." dedi. 

"ARKADAŞLAR ACELE ETMEYİN!"

Yılman, "Bu oluşuma destek veren, içerisinde yer almak isteyenlerin 'Ne zaman başlayacaksınız konuşmaya?' sorusuna ise 'Arkadaşlar acele etmeyin. Hele YSK şu İstanbul kararını bir açıklasın ondan sonra top bizde artık!' cevabı veriliyor." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Yeni parti borsasında son durum Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER