'Yeni köprüler pahalı değil, eskiler ucuz'

Ulaştırma Bakanı Arslan, yeni yapılan Yavuz ve Osmangazi köprülerindeki ücretlerin dünyadaki örneklerinden daha pahalı olmadığını savundu.

samanyoluhaber.com


Bakan Arslan: Yeni köprüler pahalı değil, eskiler ucuz

Milliyet'ten Şükrü Andaç, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'la yaptığı görüşme sonrası bir yazı kaleme aldı. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinin yüksek bulunan geçiş ücretleriyle ilgili olarak, dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında alınan ücretin pahalı olmadığını kaydetti.

FSM VE 15 TEMMUZ KÖPRÜLERİNİN ÜCRETİ UCUZ

Hatta Bakan Arslan, “Bizim her iki köprü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü) ve otoyollarda fiyatlar yurtdışı emsallerine göre çok düşük kaldı” diyerek, gelişmelere farklı bir bakış açışı da getirdi.

ESKİ VE YENİ KÖPRÜ ÜCRETLERİ ARASINDA DENGE OLMALI

Yeni köprülerle, diğer iki köprünün geçiş ücreti arasında denge olması gerektiğini ifade eden Arslan, bu sözlerinden “köprülere zam gelecek” çıkarımı yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ancak Arslan, bunun ileride bir artış yapılmayacağı anlamını da taşımadığına dikkat çekti.

OSMANGAZİ KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Köprüden geçiş ücretleri ise 1'inci sınıf araçlar için 88,75, 2'nci soınıf 141,95, 3'üncü sınıf 168,60, 4'üncü sınıf 223,60, 5'inci sınıf 282,15, 6'ncı sınıf araçlar için ise 62,10 TL olarak uygulanıyor. 


YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Aks aralığı 3.20’den küçük iki akslı araçlar Otomobiller, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minübüsler dahil: 9.90 TL

Aks aralığı 3.20’den büyük her türlü iki akslı araçlar dahil Kamyonet, pikap, jeep, ambulans ve cenaze arabası, küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon: 13.20 TL

3 akslı her türlü araçlar Otobüs, kamyon ve treyler: 21-49.3 TL

4 ve 5 akslı her türlü araçlar Otobüs, kamyon, treyler: 49.3 TLt 6 ve yukarı akslı araçlarRömorklu kamyon ve treyler: 49.3 TL
<< Önceki Haber 'Yeni köprüler pahalı değil, eskiler ucuz' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER