Yeni Gmail, artık mesajlarınızı yok etme özelliğine sahip!

Son bir kaç yıl e-mailler açısından oldukça kötü geçti.

SHABER3.COM

E-mail uygulamaları, Amerikada 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde hacklenmeleriyle gündeme geldiler. WhatsApp, Snapchat ve Slack gibi popüler mesajlaşma sistemlerinin e-mail olayını bitirdiğini söyleyenler de oldu.

Google ise e-mail’in bittiğini düşünmüyor, zira Gmail ayda 1.4 milyar aktif kullanıcıya hizmet veriyor. Ama insanların e-mail’e yeniden güvenebilmesini istiyor. Dolayısıyla güvenli mesajlaşma uygulamalarında bulunan popüler “mesajları yok etme özelliğini” kullanıcılarına sunmaya başladı.

Gmail’in yeni sürümü hem kurumsal, hem de bireysel müşteriler için bu hafta içinde piyasaya sunulacak. Bu sürümün daha sade bir tasarımı var, öncelik belirleme ve erteleme gibi bazı yeni özellikleri bulunuyor ve takvim ve görevler panellerinde verimliliği artırmaya yönelik bazı küçük değişiklikler içeriyor.

Ancak en büyük değişiklikler güvenlik özellikleriyle ilgili
.

Email’de hassas bir konuda yazışmak istiyor ama bu yazışmanın yıllar sonra hacklenerek karşınıza çıkmasından mı korkuyorsunuz? Yazmakta olduğunuz emailin en altındaki kilit ikonunu tıkladığınızda, ‘Sırdaş Mod’a geçiyorsunuz. Bu modda emaliniz bir gün ila 5 yıl arasında sizin belirleyeceğiniz bir süre sonra geçerliliğini yitiriyor. Ayrıca bu modda mesajınızı şifre ile korumanız da mümkün. Ancak belirlediğiniz şifrenin mesajın alıcısına telefon mesajıyla iletilmesi
gerekiyor, zira mesajı bu şifreyi girmeden okumak mümkün olmuyor.

Bir çok hacker işe çok fazla teknoloji gerektirmeyen şifre avcılığı yoluyla başladığından, Gmail ayrıca şüpheli e-maillere kolaylaca tanınabilecek renklerle dikkat çekiyor. Gmail e-maillerinizi size uygun reklamlar sunmak amacıyla tarama özelliğini kullanmayı geçtiğimiz yıldan beri durdurmuş durumda. Ancak kullanıcıların e-maillerin taranmasını özelliğinden tamamen çıkması şu an için mümkün değil, zira bu özellik spam mesajların tespit edilmesi için de kullanılıyor.
<< Önceki Haber Yeni Gmail, artık mesajlarınızı yok etme özelliğine sahip! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER