"Yeni anayasa ile iş dünyasının önü açılmalı"


Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, yeni meclisin ilk olarak Anayasa'yı değiştirmesini, yapılacak değişiklikler arasında iş dünyasının önünü tıkayan maddelerinde günümüze uyarlanarak yenilenmesini beklediklerini söyledi.

Parmaksız, bin 300 lira olacak asgari ücretin oluşturacağı yükün devlet ve işverenler arasında paylaşılmasını istediklerini de kaydetti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı, NTSO Meclis Salonu'nda yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, 1 Kasım'da gerçekleştirilen genel seçimlerin Nevşehir ve tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi. İnce, "Geçtiğimiz seçim sürecinden sonraki dönemde hepimiz ülkemizde yaşanan ekonomik ve terör tabanlı sorunların son bulması temennisi içerisindeydik. Ancak hükümetin kurulamaması sebebiyle süre gelen belirsizliğin bu seçimlerle aşılması ve yaşanan olumsuzlukların çözüme kavuşturulmasını diyoruz." dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin artırılması konusunda yükün bir kısmının devletin üzerine alması yönündeki temennilerini dile getirdi. Parmaksız, "Asgari ücretin bin 300 TL olması önemlidir. Ancak bu konudaki yükün tamamının işverene yüklenmesi işveren açısından ağır olacaktır. Bu konuya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da demeçlerinde sık sık yer vermekte ve hükümet yetkilileri ile bu konu üzerinde temaslarda bulunmaktadır. Yapılan toplantılar asgari ücretin artırılan miktarının hükümet ve işveren arasında yarı yarıya paylaşılması ile sonuçlanacağı yönünde sinyaller vermektedir." şeklinde konuştu.

Parmaksız konuşmasına iş dünyası olarak anayasa değişikliğinin beklentisi içerisinde olduklarını belirterek, "Yeni Meclisin ilk olarak Anayasa'yı değiştirmesi gerekmektedir. Bu düzenleme ile birlikte iş dünyasının önünü tıkayan maddelerin de günümüze uyarlanarak değiştirilmesi beklentisi içerisindeyiz." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber "Yeni anayasa ile iş dünyasının önü açılmalı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER