Yelkenciler, Bursa Kupası için yarıştı

Yelkenciler, Bursa Kupası için yarıştı

BURSA (CİHAN)- Bursa Yelken Kulübü'nün desteğiyle Eker sponsorluğunda gerçekleşen Eker-BYK Trofesi'nde, yılın ilk yarışı Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye Mahallesi sahilinde yapıldı. Bu yıl üçüncüsüne merhaba diyen trofeye, IRC ve destek sınıflarında 11 tekne ve 100'ün üzerinde yelkenci katıldı.

Bursa ve Mudanya'yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefiyle hayata geçirilen trofenin ilk ayağında yelkenliler, Bursa Kupası için mücadele etti. Tirilye Balıkçı Barınağı'ndan start alan tekneler, Tirilye- Güzelyalı-Tirilye coğrafi rotasında yarıştı. Start hattında rüzgar pupadan geldiği için tüm ekipler balon açarak yarışa başladı. Ortalama rüzgarın 5-6 knot olduğu yarışlarda Güzelyalı Şamandırası'nı dönerken havanın 16-18 knota çıkması ile yarış parkuru hareketlenirken, ekipler, ani bastıran rüzgarı iyi değerlendirdi. Zorlu mücadeleye sahne olan yarışları, IRC sınıfında A35 model teknesiyle Eker Yayın Ayran birinci tamamladı.

Eker-BYK Trofesi'nin 12 Nisan'da gerçekleşecek ikinci ayağında yelkencilerin Tirilye Kupası için yarışacağını belirten Bursa Yelken Kulübü yönetimi, 2-3 Mayıs tarihlerinde ise Tirilye'den Bandırma'ya kadar uzanacak 70 millik Güney Marmara Kupası yarışlarına tüm yelken sevdalılarını davet etti. CİHAN
<< Önceki Haber Yelkenciler, Bursa Kupası için yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER