Fırak-ı dalle kimdir?

Bedirhan Yusuf

Bedirhan Yusuf

21 Eki 2016 19:30
  • Diyanet İşleri Başkanlığının, Olağanüstü Din Şurası’nda aldığı kararlarda Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi  firak-ı dalle (Ehli Sünnet çizgisi dışında) olarak anılmasına karar verildi.

    Türkiye'de, Erdoğan rejiminin hizmetkarı olmuş olan bu kuruluşun aldığı bu karara beraber bakalım.

    Bakalım,  Ehli Sünnet çizgisi dışında olan, bu kararı alanlar mı, yoksa bu karar ile bu şekilde ilan edilenler mi?

    Ehli Sünnette var mıdır, işkence?

    Yoktur.

    Bedir savaşında esir düşen müşriklerin ellerin bağlanmasına bile karşı çıkmış bir peygamberin ümmetiyiz.

    Eğer Ehli Sünnet dediğiniz yol, Hz. Muhammed (SAV) yolu ise, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve yetkililerine soruyorum.

    Hapishanelerde, kadınlara cinsel taciz de bulunmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Hapishanelerde, kadınlara tecavüz etmek, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Hapishanelerde, insanlara cinsel şiddette bulunarak, insanların bağırsak ameliyatı olmasını gerektirecek zulmü yapmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Hapishanelerde, kadın ve  erkekleri aynı yerlere koyarak, hamile kadının erkeklerin arasında doğum yapmasına zorlamak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Hapishanelerde, insanları çırıl çıplak soyarak, onlara günlerce işkence yapmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Hapishanelerde bunları yapanlara, destek olmak, olanlara onay vermek, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Tüm bunlar, Ehli Sünnet çizgisi içerisindeki eylemler ve davranışlar mıdır?

    Hz. Peygamber, “ hırsızlık yapan kızım Fatıma olsa, onunda elini keserim”  diyerek, dinde hırsızlığın ve uygulanacak cezanın, şahıslara ve konumlarına bakılmaksızın uygulayacağını söylemiş iken;

    Milyonlarca dolarlar evlerindeki kasalarda çıkanları savunmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Rüşvet parası ile cami yaptırmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Yetimin fukaranın hakkı olan paraları, kendi zimmetine geçirmek, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Hz. Peygamber bir hasırın üstünde yatmış iken, “benden sonra bir peygamber gelse idi, O, Ömer olurdu dediği Hz. Ömer, Kudüs'e giderken, hizmetçisi ile bir deveyi paylaşarak gitmiş iken;
    Halk açlık sınırında yaşarken, milyon dolarlık makam araçlarına binmek, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    1150 odalı sarayda, altın varaklı bardaklarda bir yaşam süren bir hükümdara kul olmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Cuma hutbelerinde bile, hırsızlık hakkında hutbe verdirmemek, hırsızları ve hırsızlıkları meşru göstermeye çalışmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    45 çocuğa tecavüz eden sapıklara sahip çıkmak, bu sapıklığın yaşandığı vakıflara destek olmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    İnsanların işlerinden edip, onların ailelerini, çoluk çocuklarını perişan etmek, onlara zulmetmek, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Kocasını bulamadılar diye, masum eşini gözaltına almak, sonra hapse atmak, çocuklarını da tehdit etmek, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Çocuklara burs verdi, yardım etti diye, yaşlı insanları, ihtiyar kadınları gözaltına almak, onlara eziyet etmek, hapishanelere atmak, Hz peygamberin (as) tasvip edeceği bir davranış mıdır?

    Diyanet İşleri Başkanı, bu ülkede dine ve diyanete ihanet edenlerin başında geliyor.

    Ve bu başkanın emirlerine uyarak, sözde din adamı geçinenler, bunca yapılan zulümlere ses çıkarmayarak, Hz. Peygamber'in bir hadisinde dediği gibi, dilsiz şeytanlar haline gelmiştir.

    Makamını, işini, rahatını kaybetme korkusuyla, kula kul olmuş, dilinde Allah olan, ama kalbiyle şeytana kulluk yapan insanlar haline gelmiştir.

    Eğer illa bir fırak-ı dalle aranacaksa;

    Diyanet İşleri, cami kürsüsünde hırsızlığın haram olduğunu bile söyleyemedikleri camiasına baksın.

    Eğer illa bir fırak-ı dalle aranacaksa;

    Cami kürsülerinde vaazlarda ve hutbelerde,israfa haram derken, milyon dolarlık arabaya binen Diyanet İşleri başkanlarının temsil ettiği zihniyete baksınlar.

    Eğer illa bir fırak-ı dalle aranacaksa;

    Peygamber'e kibir isnat eden, ayetle dalga geçip, Bakara suresine makara diyen, Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyor diyerek, haşa Allah ilan ettikleri, zihniyetine ve temsilcilerine baksınlar.

    Eğer illa bir fırak-ı dalle aranacaksa;

    Diyanet İşleri Din şurası üyeleri, koca bir aynanın karşısına geçip, kendilerine baksınlar, orda, başlarında sarık, yüzlerinde sakal, dillerinde Allah, kalplerinde şeytan, “sen doğru söylüyorsun ey Musa, ama karnımızı Firavun doyuruyor ” diyen, koca bir firak-ı dalle topluluğunu görecektir.


    21 Eki 2016 19:30
    YAZARIN SON YAZILARI