Yatağan'daki Beylikler Hamamı restorasyonu için GEKA'dan destek


Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile ilk yatırım desteği projesi olan, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia antik kentinde bulunan Beylikler dönemi Selçuk hamamı restorasyonu için 770 bin TL destek verecek. PAÜ ile GEKA arasında 2015 yılı teklif çağrısına uygun, Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Stratonikeia Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon Projesi" destek sözleşmesi törenle imzalandı. Rektörlük konferans salonundaki törene PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Stratonikeia Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt katıldı.

PAÜ'nün 2008 yılından itibaren Stratonikeia antik kentinde kazı çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Rektör Bağcı, Stratonikeia'nın birçok dönemi kapsayan, yaşayan bir antik kent olduğunu söyledi. Araştırılmayı bekleyen birçok yapı olduğunu ifade eden Bağcı, projenin kabul edilmesinden dolayı GEKA yetkililerine teşekkür etti. Genel Sekreter Alata da, "Bölgemizi uluslararası alanda bir turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. 2015 yılında alternatif turizm destek programına çıktık. Tarihi bir değerin turizme kazandırılması, üniversitelerimiz sayesinde oluyor." diye konuştu.

HAMAM İLE TÜRKİYE'YE ADINI DUYURACAK

Prof. Dr. Söğüt ise Beylikler do¨nemi Selc¸uk hamamının sagˆlıklı bir s¸ekilde korunması ve restore edilebilmesi ic¸in hamamın ro¨lo¨ve, restitu¨syon, restorasyon ve c¸evresi du¨zenlenerek, aydınlatma projesinin hazırlandığını dile getirdi. Söğüt, "Beylikler do¨nemi Selc¸uk hamamıyla yeni bir tanıtım ve gezi alanı olus¸turulacak, du¨z bir alanda olması nedeniyle kolayca gezilebilecektir. Sadece bu hamam sayesinde bile Stratonikeia, Yatagˆan, Mugˆla ve Tu¨rkiye'nin adı duyurulmus¸ olacaktır. Ayrıca hamamın 3D tarama, ro¨lo¨ve, restitu¨syon projesi, kazı heyeti bu¨nyesinde bulunan uzman ekip u¨yeleri tarafından kullanılacak olan 3D lazer skanerle yapılacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yatağan'daki Beylikler Hamamı restorasyonu için GEKA'dan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER