Yarışmadan kazandığı 15 bin lirayı şehit ailesine bağışladı

Celil İyidoğan isimli bir yarışmacı, bir televizyon programında kazandığı 15 bin TL'yi, Diyarbakır Sur'daki operasyonlarda şehit düşen Abdülselam Özatak'ın ailesine bağışladı.

Yarışmadan kazandığı 15 bin lirayı şehit ailesine bağışladı

Bodrum'da oturan, evli ve iki çocuk babası, 16 yıllık Avukat Celil İyidoğan, bir yarışma programında kazandığı 15 bin TL'yi, Sur'da şehit düşen Teğmen Abdülselam Özatak'ın ailesine bağışladı.

Programın sunucusunun “Parayı ne yapacaksın?” soruna İyidoğan, şöyle devam verdi:
Acizane, esasen, miktarı yükseltmek isterdim. Ben eğer beni 10. Kardeşleri kabul ederlerse, -hikayesini çok yakın zamanda okudum- bu parayı, acizane.. Bu hiçbir şey değil, belki hiçbir faydası olmayacak. Şöyle de algılanmasın, benim de bu paraya hiç ihtiyacım yok… Ben bu parayı, beni 10. Kardeşleri kabul ederlerse, bu parayı ben Şehit Teğmen Abdülselam Özatak'ın ailesinin kullanımına sunmak istiyorum. Umarım örnek olur milletimize… Biz hepiniz milyoneriz aslında. 78 milyonuz. Bu hepimizi milyoner yapıyor. Bizim en büyük zenginliğimiz, bu ülkede yaşıyor olmaktır.
İyidoğan yaptığı açıklamada, şehit olan teğmenin hayat hikayesinden çok etkilendiğini belirterek "Bir yandan vatan toprağı için kendini merminin önüne at, bir yandan 9 kardeşini okutmaya çalış. Bunu öğrendiğimde dakikalarca kendime gelemedim. 'Bizler ne yapıyoruz, ne yapmalıyız?' diye düşündüm ve yarışmadan önce ne kadar kazanırsam kazanayım ödülü teğmenin ailesine göndermeye karar verdim. Beni de 10'uncu evlatları olarak görmelerini istiyorum. Bir ihtiyaçları olduğunda bana ulaşsınlar, elimden ne gelirse yaparım" dedi.

<< Önceki Haber Yarışmadan kazandığı 15 bin lirayı şehit ailesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER