Yargı sarayda içtimada

Adli Yıl Açılış Töreni'nden sonra Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Çekimi'nde sarayda yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden 15 Temmuz soruşturması ile ilgili yargıya talimat verdi. Binlerce hakim ve savcının cadı avıyla tasfiyesiyle ilgili ise fişleme yapıldığını itiraf etti.

samanyoluhaber.com


SARAY YARGISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saraydaki Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'nde konuştu.

'MAĞDUR FALAN YOK'

Erdoğan, şu ana kadar 3 bin 456 hakim, savcı ile yüksek yargı organı üyesinin meslekten çıkarıldığını açıkladı. Erdoğan 198 yargı mensubunun ise görevine iade edildiğini belirtti. Ardından da 'Kusura bakmayın mağdur falan yok' ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'DAN FİŞLEME İTİRAFI

Darbeyi eniştesinden öğrendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün dünyanın haklı olarak sorduğu 
'Bu kadar ismi nasıl, nereden biliyorsunuz? Nasıl olur da bunları hemen anında toparladınız...' soruIarına 'Biz devletiz. Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki devletiz. Nerede, kim ne yapıyor, bunların hepsini bir devlet bilmiyorsa, onun istihbaratı bunu bilmiyorsa, kusura bakmasınlar. ' diye cevap verdi.

Ancak Erdoğan, 'Yüz binlerce insanı fişleyen istihbarat birimlerinin 15 Temmuz'u nasıl oldu da haber vermedi?' konusuna yine açıklık getirmedi. 

YİNE ZARRAB'I SAVUNDU, 'ABD'YE MİSİLLEME YAPARIZ' İMASINDA BULUNDU 

Sen kalkacaksın ta Amerika'dan, senin savcıların Cemaat vasıtasıyla Türkiye'ye getirilip, burada yedirilecek, içirilecek, giydirilecek...Ondan sonra Amerika'ya tekrar dönecek, ondan sonra da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını içeri girerken pat tutuklayıp alacaksın, 6 aydır orada hapiste tutacaksın, yargılamayacaksın. Bizden istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar bakın bize vermiyor. Niye vermiyorsun? Neymiş yargı varmış, mahkeme kararı olmadan veremezlermiş. Olabilir, peki. Gün olan harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz.

 

<< Önceki Haber Yargı sarayda içtimada Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER